Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Για δες τε κι αυτό....

Ποινική δίωξη εις βάρος του συμβούλου του Πρωθυπουργού και πρώην υπουργού της Ν.Δ. Γιάννη Κεφαλογιάννη άσκησε χθες ο εισαγγελέας Ρεθύμνου.
Αφορμή στάθηκαν οι καταγγελίες αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) πως ο επί 50 χρόνια βουλευτής Ρεθύμνου είχε ζητήσει από 2 συναδέλφους τους να «αθωώσουν» έμπορο ναρκωτικών, προσφέροντας ως αντάλλαγμα διορισμό στη γυναίκα του ενός και καλή μεταχείριση στο Σώμα και για τους δύο. Τις καταγγελίες των αστυνομικών αποκάλυψαν στις 10 Νοεμβρίου 2007 «ΤΑ ΝΕΑ» και 4 ημέρες αργότερα παρενέβη ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδάς, ο οποίος ανέθεσε την υπόθεση σε εισαγγελέα, προκειμένου να διαπιστωθεί η βασιμότητα των καταγγελιών από τους αστυνομικούς.
Οι 3 καταθέσεις
Συνολικά στον εισαγγελέα κατέθεσαν 3 αστυνομικοί της ΕΙΔΑΣΥΔΕ, οι δύο που δέχτηκαν, σύμφωνα με τις καταγγελίες τους, τις πιέσεις Κεφαλογιάννη, αλλά και ο επικεφαλής της ομάδας όπου υπηρετούν, οι οποίοι και επιβεβαίωσαν τις καταγγελίες τους. Στη συνέχεια ο εισαγγελέας κάλεσε τον σύμβουλο του Πρωθυπουργού τρεις φορές σε απολογία για την υπόθεση, χωρίς όμως ποτέ εκείνος να εμφανιστεί. Χθες με κλήση που θυροκολλήθηκε στο σπίτι του κ. Κεφαλογιάννη στο Ρέθυμνο- ο σύμβουλος του Πρωθυπουργού βρισκόταν στο σπίτι του στην Αθήνα- ο εισαγγελέας τού άσκησε κατηγορίες για 2 αδικήματα. Για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία και για πρόκληση σε τέλεση αδικήματος, τα οποία θα δικαστούν στις 22 Σεπτεμβρίου 2008 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Αντίθετα, στον εισαγγελέα απολογήθηκε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου Αρκάδιος Σπανουδάκης, ο οποίος είχε επίσης κατονομαστεί από τους αστυνομικούς ότι συμμετείχε στην προσπάθεια κουκουλώματος της υπόθεσης. Ωστόσο, όπως δήλωσε χθες στα «ΝΕΑ», δεν έχει λάβει αντίστοιχη κλήση με αυτή του κ. Κεφαλογιάννη.
Η σύσκεψη στο Ρέθυμνο
Η καταγγελία για την παρέμβαση Κεφαλογιάννη δημοσιοποιήθηκε για πρώτη φορά στις 9 Ιανουαρίου 2006 σε διευρυμένη σύσκεψη φορέων του Νομού Ρεθύμνου με θέμα την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας στην περιοχή των Ζωνιανών και της ευρύτερης περιοχής του Μυλοποτάμου. Στη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στη Νομαρχία Ρεθύμνου, συμμετείχαν περισσότεροι από 50 εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, της Αστυνομίας, αλλά και ο εισαγγελέας Ρεθύμνου. Όπως αποκάλυψαν «ΤΑ ΝΕΑ», στη σύσκεψη αυτή ο αστυνομικός Μ.Γ. που υπηρετεί στην ειδική υπηρεσία αντιμετώπισης της εγκληματικότητας στην Κρήτη (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) και ήταν επικεφαλής αρκετών επιχειρήσεων στα Ζωνιανά, παρουσία του εισαγγελέα κατήγγειλε συγκεκριμένο πολιτικό για εκβιαστικές παρεμβάσεις προς όφελος των χασισοκαλλιεργητών.
Τι είχε πει
Η καταγγελία- κατάθεση του αστυνομικού, που έκανε λόγο για πολιτικούς προστάτες της μαφίας των Ζωνιανών, καταγράφηκε στα πρακτικά της συνεδρίασης ως εξής: «Εγώ υπηρετώ στην ΕΙΔΑΣΥΔΕ, παίρνω κάθε μέρα μια ομάδα, επικεφαλής μιας ομάδας, και βγαίνω έξω. Πώς αισθάνομαι εγώ, από τη στιγμή που έχει πέσει στην αντίληψή μου πολιτικός του Ρεθύμνου (σ.σ.: το όνομα του οποίου αναφέρθηκε από τον αστυνομικό στη σύσκεψη, αλλά δεν καταγράφηκε στα πρακτικά) να έχει εκβιαστικά ζητήσει από δύο συναδέλφους να μην καταθέσουν σε υπόθεση χασισοκαλλιέργειας. Προς τιμή τους οι συνάδελφοι δεν το κάνανε αυτό. Καταθέσανε και προφυλακίστηκε αυτός (σ.σ.: εννοεί ο έμπορος ναρκωτικών). Και μάλιστα ενός του έταξε ότι θα του διορίσει τη γυναίκα του». (πηγή ΤΑ ΝΕΑ )

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Από τις 9 Ιανουαρίου λοιπόν, του 2006,η καταγγελία. Κι έπρεπε να συμβεί το τραγικό συμβάν στα Ζωνιανά το Νοέμβρη του 2007 και 5 ημέρες αργότερα να την αποκαλύψουν ΤΑ ΝΕΑ για να ευαισθητοποιηθεί η Δικαιοσύνη. Για σημειώστε ότι, η αποκάλυψη έγινε σε δημόσια σύσκεψη, παρουσία Εισαγγελέα μάλιστα, στο Ρέθυμνο, και όλων των πολιτικών παραγόντων του τόπου. Και τα τοπικά ΜΜΕ που παρέστησαν ανέφεραν την καταγγελία, όπως και άλλες φορές το έπρατταν, αλλά η παρέμβαση μάλλον έγινε για την αποσιώπηση του πράγματος......

busy bee είπε...

Εσείς πιστεύετε ότι κάτι θα γίνει??
Κάτι θα αλλάξει??
Σημειώστε την ημερομηνία και το βλέπουμε πάλι μετά από κάποιο διάστημα!

Ανώνυμος είπε...

Μα φυσικά όχι. Αφού το γραφείο του Πρωθυπουργού δεν νιώθει την ανάγκη απομάκρυσνης του Συμβούλου, και το δηλώνει ΄κιόλας, ( δες τε το σχετικό δμοσίευμα στον Τύπο) εκφράζει μόνο την έκπληξή του, ή και την δυσφορία του για την αποκάλυψη όχι για το περιεχόμενό της, και ο π. Υφ. Δ.Τ. λέει ότι δεν έχει σχέση με την αποφυλάκιση του 30χρονου, που σκότωσε τον φοιτητή στο Ρέθυμνο, αν και στους συνηγόρους υπεράσπισης ήταν ο αδελφός του, τις υποθέσεις του οποίου δεν μπορεί να παρακαολουθεί γιατί είναι πολλές, ε τότε είναι τουλάχιστον αφελές να πιστεύει κανείς ότι θα αλλάξει κάτι. Το εξοργιστικό είναι όλοι αυτοί να εξακολουθούν να φανασκούν κατά της κοινωνίας που με δικές τους ευθύνες μουχλιάζει ότι κάτι πρέπει να κάνει και να απομονώσει τα στοιχεία αυτά. Να κάνει δηλ. την δουλειά τους.... Μήπως εκτός της ψήφου έχουεμ κάτι άλλο;

Ανώνυμος είπε...

Συνδέεται όλο αυτό με την εκδίκαση χωριστά άπό άλλες στο εκλογοδικείο της έντσαησς και αντένστασης Σχοινά - Ολγας Κεφαλογιάννη;