Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2007

Η νίκη, οι νικητές, και η επόμενη ημέρα....στο ΠΑΣΟΚ

Λοιπόν πάει κι αυτό. Όσο και αν κάποιοι έλεγαν ότι, το διάστημα μέχρι και την χθεσινή αναμέτρηση, ήταν μακρύ και έπρεπε να περιοριστεί, τελικά όλα μέχρι τέλους, έδειξαν ότι και άλλος χρόνος να υπήρχε, χρήσιμος θα ήταν. Αν για παράδειγμα, γινόταν συζήτηση, περί της πολιτικής κουβέντα ουσιαστική.
Γιατί, ναι μεν ο χρόνος επαρκής ήταν, αλλά η μικροπολιτική ήταν που κυριάρχησε. Παράλληλα, αποδείχτηκε ότι άλλο το φαίνεσθαι και άλλο το είναι. Άλλο η επιθυμία των ΜΜΕ και όσων θα ήθελαν την πολιτική υπό κηδεμονία, και άλλο η επιθυμία του πολίτη. Αυτά είναι τα μηνύματα των εκλογών για την ανάδειξη νέου Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ.
Όπως και μερικά στοιχήματα που χάθηκαν, με μηδενική ανοχή, θα πρέπει τώρα να κερδηθούν(περί δυνατότητας και άλλου χάσιμου δεν μου φαίνεται ότι υπάρχει πολυτέλεια).
Ωστόσο, τα πρώτα μηνύματα από τις δηλώσεις των διεκδικητών, άλλα δείχνουν. Ο μεν Βενιζέλος άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχει το ρεύμα του( κάτι που σχολίασαν σκωπτικά και ως αρνητικό δεδομένο, ήδη, αρκετοί), ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου άρχισε ήδη να ζητά πίστωση χρόνου. (Σε λίγες ημέρες θα ανακοινώσει λέει τις αποφάσεις του). Μήπως επαναλαμβάνει τον εαυτό του; Φοβούνται ήδη κάποιοι. Μπορεί. Ωστόσο, πεπόνι και μαχαίρι δικό του είναι. Σε αυτή τη φάση. Γιατί οι καραδοκούν τες την μεθεπόμενη ημέρα αναμένουν την σειρά τους. Ο Γιώργος Παπανδρέου, επομένως, πρέπει να καταλάβει ότι δεν είναι όλα ΠΑΣΟΚ, όπως νόμιζε μιλώντας στην Κρήτη και παραλληλίζοντας την κρίση στο κόμμα που προεδρεύει με τα Ζωνιανά, ή και αν είναι τότε, ας βρει τον Σύρο του (που ερευνά ήδη στην Κρήτη την σχετική υπόθεση). Οι λευκές επιταγές επιταγές από την άλλη, που έχουν εξαντληθεί από το 3ετίας και βάλε, δεν επαναλαμβάνονται. Ενώ και όσοι είδαν φως και ανένηψαν την τελευταία στιγμή, δεν δικαιούνται να επαίρονται όπως η Αννα Διαμαντοπούλου για την επιλογή που έκαναν και κέρδισαν. Πέραν του καιροσκοπισμού τους άραγε, τι άλλο πέτυχαν;
Ακόμα, μήπως είναι ώρα για πολιτική συζήτηση, και ιδεολογική επαναπροσέγγιση των ζητημάτων που είναι ανοιχτά στην κοινωνία και το ΠΑΣΟΚ; Αυτό όμως προϋποθέτει να γίνει από όλους κατανοητό, ότι δεν είναι ο Πρόεδρός του, όμηρος κανενός. Είτε τον στήριξε, είτε όχι. Και αυτό είναι το δύσκολο στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Να γίνει σαφές και κατανοητό, ότι ο πολίτης που επέλεξε να δηλώσει δημόσια τα κοινωνικά του φρονήματα, προς ένα κόμμα, επέλεξε ο πολιτικός φορέας που τον έσυρε στην κάλπη, να γίνει επιτέλους,κόμμα. Διαφορετικά θα επέλεγε άλλον για Πρόεδρο. Επομένως είναι ώρα να ξηλωθούν οι ομάδες στήριξης ( μήπως ο Βενιζέλος διέλυσε τη δική του γιατί απλώς δεν κατάφερε το επιθυμητό, και όχι όπως λένε μερικοί, γιατί έστειλε το μήνυμα ότι θα σταθεί δίπλα στον ΓΑΠ; Αν ίσχυε αυτό, τότε προς τι τα περί ρεύματος;)
Εν κατακλείδι οι πολίτες θέλουν πολιτική και πολιτικούς να την ασκήσουν, προς τον συμφέρον τους.
Μένει να δούμε τα πρώτα δείγματα, στην πορεία προς το συνέδριο.....

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως είναι ώρα στο ΠΑΣΟΚ να ασχοληθούν με την πολιτική; Να πουν τι θέλουν καθαρά και με ακρίβεια;
Αρκετά με την παραπολιτική. Αντιπολίτευση θα κάνει επίσης;

Ανώνυμος είπε...

Να δυαλυθούν οι ομάδες στήριξης των υποψηφίων Προέδρων. Πρότεινε ο Ε. Κουκιαδάκης. Μπά; οι άλλοι της ίδιας ομάδας στήριξης συμφωνούν;και πως θα προκύψει το ανταλλάξιμο που επειδιώκουν όφελος;

Ανώνυμος είπε...

Μη φυσάς μπάζει το ρεύμα....

Ανώνυμος είπε...

Τοπάρχες τέλος. Και στρατοί τέλος, δείχνει το αποτέλεσμα της Κυριακής. Αλλού οι στρατηγοί αλλού οι στρατιώτες πολίτες... που αποδεικνύονται και σκεπτόμενοι. Να ήταν και σε άλλα!!!!

Ανώνυμος είπε...

αργεί ο ΓΑΠ. Και δεν έχει περιθώρια. Τι περιμένει για να πει το τι θα κάνει; Ακόμα το μελετά; Και τι ακριβώς μελετά;

Ανώνυμος είπε...

Απορία. Το ρεύμα Βενιζέλου, ή όποιου άλλου σημαίνει διαφορετική ιδεολογική προσέγγιση σε κάποια ζητήματα η τακτικισμούς σε πολιτκές θέσεις και απόψεις; ΑΠΟΡΙΑ ΨΆΛΤΟΥ ΒΗΞ....

Ανώνυμος είπε...

Αν και ο Αλέκος Αλαβάνος υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει ένα ευρύτερο πεδίο για γενικότερη συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, απηύθυνε ωστόσο από την Σταυρούπολη απηύθυνε προτάσεις για κοινή δράση, προς το ΠΑΣΟΚ και το ΚΚΕ, σε τομείς που αφορούν: Την υπεράσπιση του άρθρου 16, το κλείσιμο των Κέντρων Ελευθέρων Σπουδών, την ελεύθερη πρόσβαση των αποφοίτων λυκείου στα ΑΕΙ, τη στήριξη των αποθεματικών των Ασφαλιστικών Ταμείων, το σταμάτημα των ιδιωτικοποιήσεων του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου.
Το εγχείρημα είναι ενδιαφέρον, το μέλλον του ωστόσο φαίνεται προδιαγεγραμμένο, αφού ο κος Αλαβάνος, εξέφρασε μεν την ικανοποίηση του για το εκλογικό αποτέλεσμα της 16ης Σεπτεμβρίου τόνισε δε, ότι έχει αλλάξει το τοπίο και μπορεί να γίνει πράξη ο στόχος για το τέλος της εποχής του δικομματισμού.
Αβυσσος η πολιτική ψυχή του ανθρώπου... Ομως μια αρχή μπορεί να γίνει.

Ανώνυμος είπε...

Αστυνομικός αυτοτραυματίστηκε στο Μυλοπόταμο

Σήμερα το πρωί, αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης επιβαίνων σε υπηρεσιακό όχημα, το οποίο κατευθυνόταν από το Ρέθυμνο προς την περιοχή Μυλοποτάμου, αυτοτραυματίσθηκε ελαφρά στην αριστερή του κνήμη από εκπυρσοκρότηση του υπηρεσιακού του υποπολυβόλου (ΜP5). Ο τραυματίας αστυνομικός μεταφέρθηκε σε Νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών.

www.kathimerini.gr
Ηταν τόσο άσχετος,ήθελε να αποφύγει να πάει στην περιοχή και βρέθηκε εξ ατυχήματος ο τρόπος, ό,τι και αν συνέβη, σε συνδυασμό και με τα καλόπαιδα που στο Ηράκλειο άκουσαν εφήβους να κάνουν σκωπτικά σχόλια έξω απο τις σχολές του ΟΑΕΔ, σε βάρος των ικανοτήτων των αστυνομικών και εξάντλησαν την ικανότητα του μπάτσου, συλλαμβάνοντας έναν γιατί οι λοιποί δεν μαρτύρησαν ποιος έκανε το σχόλιο, τον έβαλαν στο περιπολικό και τον άφησαν υπό βροχή να γυρίσει πίσω με τα πόδια, τι να πεις....αυτή η αστυνομία κάνει τα αδύνατα δυνατά, να νοιώθεις τουλάχιστον ανασφαλής για τις ικανότητές της.