Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2009

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

του Δρος Γεωργίου Νακρατζά



Την τελευταία περίοδο η Ελλάδα συνταράσσεται από τις μαθητικές διαδηλώσεις, ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα είναι η ανάλυση του φαινομένου αυτού από τους πολιτικούς κύκλους.

Η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, δια του στόματος του πρωθυπουργού, θεωρεί ότι οι ταραχές είναι έργο αναρχικών, παραβλέποντας τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας.

Το ΠΑΣΟΚ ζητάει νέες εκλογές, για να λύσει τα προβλήματα, τα οποία βέβαια δεν μπόρεσε να επιλύσει για 20 περίπου χρόνια, που ήταν κυβέρνηση.

Το ΚΚΕ πιστό στην σταλινική του παράδοση θέλει μεν συντεταγμένες διαμαρτυρίες αλλά μόνο κάτω από τον έλεγχο του.

Τέλος ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ αναγγέλλει ότι ο αγώνας θα συνεχισθεί στα σχολεία, δηλαδή από τους ανήλικους πολίτες της Ελλάδας.

Καμία από τις πολιτικές αυτές ομάδες δεν τολμάει να αναφερθεί στις κύριες αιτίες του οικονομικού μαρασμού της χώρας, ενός μαρασμού ο οποίος θα χειροτερεύσει όταν οι συνέπειες της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης γίνουν σαφώς ορατές στην Ελλάδα

Οι διαμαρτυρόμενοι νέοι θα ανήκουν μελλοντικά στην γενιά των 700 Ευρώ, για όσους βέβαια δεν μείνουν άνεργοι, πράγμα το οποίο διαφαίνεται και στα πανό διαμαρτυρίας τους.

Η άσχημη οικονομική κατάσταση της χώρας, οφείλεται κυρίως στην παρανοϊκή ελληνική εξωτερική πολιτική, αναφορικά με τα λεγόμενα εθνικά θέματα.

Το σημαντικότερο θέμα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής αφορά στην διαμάχη με την Τουρκία αναφορικά με τα 12 μίλια χωρικών υδάτων στο Νότιο Αιγαίο και 10 μίλια στον εναέριο χώρο.

Δευτερεύων θέμα είναι το πρόβλημα « της Μακεδονίας μας».



Το εθνικό θέμα των χωρικών υδάτων του Αιγαίου μας φέρνει αντιμέτωπους όχι μόνο με την Τουρκία αλλά και με τις ΗΠΑ, Ρωσία και λοιπές ναυτικές χώρες.

Στην συνδιάσκεψη που έλαβε χώρα στο Ριο Ντε λα Πλάτα της Νότιας Αμερικής για τον καθορισμό του εύρους των χωρικών υδάτων των νησιών, αποφασίσθηκε ότι και τα νησιά θα μπορούν να επεκτείνουν τα χωρικά τους ύδατα μέχρι και τα 12 μίλια.

Τεράστια σημασία έχει το γεγονός ότι την συνθήκη αυτή δεν προσυπέγραψαν, σχετικά με τις παραγράφους που αφορούν στο Αιγαίο, τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Τουρκία, η τελευταία με το αιτιολογικό ότι με αυτές θίγονται στο Αιγαίο ζωτικά συμφέροντά της.

Μόλις η Ελληνική Βουλή αποφάσισε ομόφωνα ότι η χώρα μας θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο, σε χρόνο που αυτή θα κρίνει σκόπιμο, η Τουρκική Εθνοσυνέλευση ψήφισε επίσης ομόφωνα το Κάζους Μπέλλι εναντίον της Ελλάδας, το οποίο σημαίνει ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εντέλλονται χωρίς να προηγηθεί τυπική κήρυξης πολέμου να επιτεθούν στις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις, αμέσως μόλις η χώρα μας πραγματοποιήσει την προαναφερθείσα απειλή.

Με την επέκταση των χωρικών μας υδάτων στο Νότιο Αιγαίο σε 12 μίλια ολόκληρη η περιοχή μετατρέπεται σε ελληνική λίμνη, με άλλα λόγια όχι μόνο η επιφάνεια του Νότιου Αιγαίου αλλά και ολόκληρος ο βυθός του.

Ο βυθός της θάλασσας πέρα από 6 μίλια αποτελεί αυτό που λέγεται Υφαλοκρηπίδα, από όπου και γίνεται η εξόρυξη πετρελαίου.

Ο κύριος Σημίτης σε πρόσφατο βιβλίο του διετύπωσε την άποψη ότι πριν από όποια προσφυγή της Ελλάδας και της Τουρκίας στο δικαστήριο της Χάγης για την διευθέτηση της υφαλοκρηπίδας, η χώρα μας θα επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο στα 12 μίλια.

Ομολογώ ότι προσωπικά τουλάχιστον δεν περίμενα, από έναν ορθολογιστικά σκεπτόμενο αλλά και σπουδαίο πολιτικό, μία τέτοια ανόητη άποψη, και αυτό διότι εάν η χώρα μας επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια τότε παύει να υπάρχει θέμα υφαλοκρηπίδας, για το οποίο θα έπρεπε να μεσολαβήσει το δικαστήριο της Χάγης.

Σε αντίθεση με τις τωρινές του απόψεις ο κύριος Σημίτης προσυπέγραψε στο παρελθόν, όταν ήταν Πρωθυπουργός της Ελλάδας, με τον κύριο Γιλμάζ, τότε Πρωθυπουργό της Τουρκίας, το μνημόνιο της Μαδρίτης στο οποίο αναφέρονταν τα εξής :

«Τα προβλήματα ανάμεσα στην Ελλάδα και στην Τουρκία θα πρέπει να λύνονται λαμβάνοντας υπόψη το διεθνές δίκαιο και τα ζωτικά συμφέροντα και των δύο χωρών»

Στην υποθετική περίπτωση που θα εφαρμοσθούν αυτά που διατύπωσε στο πρόσφατο βιβλίο του ο κύριος Σημίτης τότε ολόκληρος ο πυθμένας του Νότιου Αιγαίου γίνεται ελληνική ιδιοκτησία, οπότε όμως το διεθνές δικαστήριο δεν θα έχει αντικείμενο προς διευθέτηση όσον αφορά την περιοχή αυτή.

Προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης γίνεται αποδεκτή μόνο εφόσον τα δύο αντίδικα μέρη υπογράψουν εκ των πρότερων συνυποσχετικό ότι θα αποδεχθούν την απόφαση του δικαστηρίου.

Όποιος πιστεύει ότι μια οποιαδήποτε τουρκική κυβέρνηση θα υπογράψει ένα τέτοιο συνυποσχετικό, αποδεχόμενη δηλαδή εκ των προτέρων 12 μίλια χωρικών υδάτων της Ελλάδας στο νότιο Αιγαίο, σημαίνει ότι μάλλον θα πρέπει να εξετασθεί από ψυχίατρο.

Στη βόρεια Θάλασσα ένα παρόμοιο θέμα υφαλοκρηπίδας ανάμεσα στις 5 γειτονικές χώρες της περιοχής διευθετήθηκε με διπλωματία και αναλογικό μοίρασμα του βυθού της θάλασσας, όπου αυτή την στιγμή γίνεται εξόρυξη πετρελαίου.

Στα νοτιοανατολικά Βαλκάνια μια λογική λύση θα συνίστατο στο να προβούν Ελλάδα και Τουρκία σε μια επίσημη διακρατική συμφωνία ότι στο Αιγαίο τα χωρικά ύδατα θα παραμείνουν οριστικά στα 6 μίλια, μόνο δε στο Ιόνιο θα επεκταθούν στα 12 μίλια, όπως έγινε και στην Μαύρη θάλασσα.

Μετά από μια τέτοια διακρατική συμφωνία θα μπορούσαν οι δύο χώρες να υπογράψουν συνυποσχετικό και να υποβάλουν την διαφορά τους στο διαιτητικό δικαστήριο της Χάγης.

Η Ελλάδα αντί να εκλέξει αυτή την διπλωματική οδό προτίμησε την οδό των επεκτατικών σοβινιστικών εξοπλισμών, υιοθετώντας την παρανοϊκή ιδέα ότι θα μπορούσε να αναγκάσει την Τουρκία δια των όπλων να υποκύψει στις ελληνικές ορέξεις, έχοντας ενάντια της τις ΗΠΑ και την Ρωσία.

Ο δημοσιογράφος κύριος Τάκης Μίχας δημοσίευσε στις 5 Σεπτεμβρίου 2005 άρθρο του στην Ελευθεροτυπία, στο οποίο αναφέρονται τα εξής « Οι εξοπλιστικές δαπάνες της Ελλάδας το 2004 ανέρχονταν στο εξωφρενικό ποσό των 5,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, στα επόμενα 15 χρόνια θα ανέλθουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Συνέπεια του τεράστιου οικονομικού δανεισμού για την πραγματοποίηση των παρανοϊκών στρατιωτικών εξοπλισμών, η Ελλάδα έφτασε σήμερα στο σημείο να μη μπορεί να βρει δανειστές με ευνοϊκά επιτόκια, ώστε να αγοράσει τα υπολειπόμενα όπλα.

Ο επίτιμος πρόεδρος της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κύριος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης εξέφρασε πρόσφατα την άποψη ότι η Ελλάδα θα πρέπει να καταφύγει για δανεισμό στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο βέβαια σημαίνει ότι η χώρα θα μπει υπό οικονομική επιτήρηση.

Το ότι η χώρα βρίσκεται σε οικονομικό αδιέξοδο μαρτυριέται από το γεγονός ότι κατά την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή επί του προϋπολογισμού η κυβέρνηση εξήγγειλε ότι για το 2009 οι δαπάνες για στρατιωτικούς εξοπλισμούς θα ελαττωθούν κατά 15%.

Προκαλεί αηδία αυτό που διακηρύττει το ΚΚΕ, ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει παραιτηθεί από τα κυριαρχικά της δικαιώματα στο Αιγαίο. Αυτό σημαίνει ότι το λεγόμενο διεθνιστικό και φιλειρηνικό ΚΚΕ μετεβλήθη σε ένα χυδαίο ακροδεξιό κόμμα το οποίο προτιμά τον πόλεμο από μια έντιμη συμφωνία με την γείτονα Τουρκία. Εάν γίνει αυτό που διακήρυξε το ΚΚΕ, τότε σε έναν πόλεμο έστω και 7 ημερών θα σκοτωθούν εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι και από τις δύο πλευρές, πράγμα το οποίο δεν φαίνεται να έχει και μεγάλη σημασία για αυτούς τους συντρόφους του Περισσού.

Όσον αφορά τα 10 μίλια εναερίου χώρου δεν πρόκειται περί εθνικού εναερίου χώρου, όπως ψευδώς ισχυρίζεται το ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών, αλλά περί ρύθμισης της εναερίου κυκλοφορίας βάσει ενός ελληνικού προεδρικού Διατάγματος του 1933, το οποίο βέβαια ουδέποτε αναγνωρίστηκε διεθνώς, δηλαδή πρόκειται περί μιας ελληνικής διπλωματικής απάτης.

Το 1922 η Ελλάδα προσπάθησε να εφαρμόσει μία παρόμοια ιμπεριαλιστική επεκτατική πολιτική στην Μικρά Ασία, με συνέπειες τις οποίες πληρώσαμε ακριβά κυρίως εμείς οι Μικρασιάτες και οι 7 που εκτελέστηκαν από την επαναστατική κυβέρνηση του Πλαστήρα, ο κύριος όμως ένοχος της Μικρασιατικής Καταστροφής, Ελευθέριος Βενιζέλος, διέφυγε την τιμωρία.





Ένα Δεύτερο εθνικό θέμα είναι τα σημαντικότατα έξοδα που έγιναν και γίνονται για την υπεράσπιση του ονόματος «της Μακεδονίας μας».

Πιο συγκεκριμένα πρόσφατα στο Βουκουρέστι παραγγέλθηκαν οκτώ πολεμικά πλοία μέσω του Σαρκοζί απλώς και μόνο για να κερδηθεί η υποστήριξη της Γαλλίας στο να μην μπει η Δημοκρατία της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

Αιτία αυτής της φαιδρής πολιτικής σύγκρουσης ανάμεσα στην Δημοκρατία της Ελλάδας και στην Δημοκρατία της Μακεδονίας είναι ότι αμφότερες οι κυβερνήσεις υποστηρίζουν ότι μόνο οι Έλληνες ή μόνο οι Μακεδόνες είναι οι απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων.

Για το ότι πολιτικοί της Δημοκρατίας της Μακεδονίας υποστηρίζουν την γελοιότητα ότι αυτοί είναι οι απόγονοι του Μεγάλου Αλεξάνδρου μπορεί κανείς να δείξει κάποια μικρή κατανόηση, στην προσπάθεια τους να δημιουργήσουν μια σύγχρονη μακεδονική εθνική συνείδηση.

Για τους πολιτικούς της Δημοκρατίας της Ελλάδας δεν μπορεί κανείς να δείξει ούτε ίχνος κατανόησης, εάν ληφθεί υπόψη ότι ιστορικά είναι γνωστό πως το 1821 οι κάτοικοι της τότε Ελλάδας ήταν κυρίως Αλβανοί (Αρβανίτες), λατινόφωνοι Βλάχοι, εξελληνισμένοι Σλάβοι, απόγονοι Ισπανών Καταλάνων, απόγονοι Γάλλων, απόγονοι Βενετσιάνων, απόγονοι Γερμανών, απόγονοι Ιταλών, Γύφτοι και Τούρκοι.

Στα Σκόπια σχετικά πρόσφατα παρουσίασα, για το θέμα αυτό, ένα από τα βιβλία μου, μπροστά σε εκατοντάδες ακροατές και πολλούς αντιπροσώπους των Μ.Μ.Ε.

Στην παρουσίαση αυτή υποστήριξα ότι ούτε αυτοί ούτε και εμείς είμαστε απόγονοι των αρχαίων Μακεδόνων, διότι αποτελούμαστε από ένα μωσαϊκό λαών και φυλών που σταδιακά δημιούργησαν αυτό που σήμερα ονομάζεται σύγχρονος Έλληνας και σύγχρονος Μακεδόνας.

Στην συγκέντρωση αυτή, διαφώνησαν μόνο 2-3 άτομα, δεν χρειάστηκε δε ούτε ένας αστυνομικός για να προστατεύσει την τάξη. Στην Θεσσαλονίκη κατά το πρώτο συνέδριο των εθνικά Μακεδόνων της Ελλάδας η ελληνική κυβέρνηση χρειάσθηκε να διαθέσει 2000 αστυνομικούς για να προστατεύσει την ζωή των συνέδρων.

Ποια τεράστια πολιτιστική διαφορά ανάμεσα στον λαό των Σκοπίων και της Θεσσαλονίκης, του οποίου δυστυχώς είμαι γέννημα και θρέμμα.

Από του βήματος αυτού αισθάνομαι την υποχρέωση να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά την αστυνομία της Θεσσαλονίκης για την υποδειγματική προστασία των συνέδρων, Ελλήνων, εθνικά Μακεδόνων και Ευρωβουλευτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: