Τρίτη 25 Μαρτίου 2008

Σειρά ψηφισμάτων των Οικολόγων Πράσινων για την Κρήτη

Σειρά ψηφισμάτων ενέκρινε η περιφερειακή συνδιάσκεψη των Οικολόγων Πράσινων που πραγματοποιήθηκε χθες (Κυριακή) στο Ατσιπόπουλο Ρεθύμνου.
Τα ψηφίσματα, αφορούν: επόμενες ημέρες:
Για την προστασία του φαραγγιού της Καντάνου στο Ν. Χανίων, ζητώντας από τον Υπουργό Πολιτισμού να μην υπογράψει τον αποχαρακτηρισμό του ιστορικού αυτού χώρου.
Για την λατόμευση στην Κρήτη και ειδικά για τα λατομεία στην Ανώπολη και τη Βιάννο του Ν. Ηρακλείου.
Για την προστασία του νερού στην Κρήτη, με την άμεση λήψη μέτρων εξοικονόμησης, προστασίας των υγροτόπων του νησιού, εγκατάλειψη των σχεδίων για γήπεδα γκολφ που κατασπαταλάνε το νερό.
Για την άμεση απελευθέρωση της Πράσινης υποψήφιας για την Προεδρία της Κολομβίας Ίνγκριντ Μπετανκούρ και όλων των ομήρων και πολιτικών κρατουμένων στην Κολομβία. Η Μπετανκούρ κρατείται όμηρος του αντάρτικού FARC εδώ και 6 χρόνια και κινδυνεύει άμεσα η ζωή της, καθώς είναι βαριά άρρωστη.
Για τη συλλογή υπογραφών που να ζητάνε τη δημιουργία Υπουργείου Περιβάλλοντος, τη μη αναθεώρηση του άρθρου 24 του Συντάγματος, την μη οικοδόμηση των καμένων εκτάσεων, την τήρηση από τη χώρα μας των διεθνών συμφωνιών για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, το σταμάτημα του αποκλεισμού των Οικολόγων Πράσινων από κεντρικά ΜΜΕ και δημοσκοπήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: