Τρίτη 11 Μαρτίου 2008

Τι λέει το δίκτυο Νέων του ΠΑΣΟΚ

1. Η κυβέρνηση Καραμανλή επενδύει στην διαίρεση της κοινωνίας. Ποντάρει στη διασάλευση της συνοχής της. Επέλεξε να κρυφτεί πίσω από εισαγγελείς, διοικήσεις και εκπροσώπους φορέων, αντί να βγουν τα ίδια τα στελέχη της να αντιμετωπίσουν τους απεργούς στα διάφορα κανάλια.
2. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι η κυβέρνηση της ΝΔ για να καταστείλει την απεργία της ΔΕΗ, χρησιμοποίησε ακόμη και τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Για το ΠΑΣΟΚ, η Δικαιοσύνη οφείλει να στηρίζει τα ατομικά, πολιτικά και κοινωνικά δικαιώματα και να μην προσφέρει δεκανίκι στήριξης στα αντιλαϊκά και αντικοινωνικά σχέδια της κυβέρνησης.
3. Ας μην αυταπατάται κανένας: Δεν θα υπήρχε καμία ταλαιπωρία του κοινωνικού συνόλου, αν η κυβέρνηση:
- είχε κάνει πραγματικό διάλογο για το Ασφαλιστικό,
- είχε χρηματοδοτήσει το ασφαλιστικό σύστημα με τους πόρους που υποχρεούται να δίνει ετησίως,
- δεν είχε οργανώσει και εκτελέσει την επιχείρηση καταλήστευσης των αποθεματικών των Ταμείων με τα «γαλάζια» δομημένα ομόλογα,
- δεν είχε χαρίσει δισεκατομμύρια ευρώ σε τράπεζες (τα πραγματικά «ρετιρέ»), τις οποίες απάλλαξε από τις ασφαλιστικές τους εισφορές (πρόσφατα 1 δις ευρώ στην Alpha Bank),
- είχε εφαρμόσει έστω και στο ελάχιστο τους νόμους ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό,
- σέβονταν τις προεκλογικές υποσχέσεις της για χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης,
- σέβονταν το ασφαλιστικό καθεστώς των εργαζομένων της ΔΕΗ, το οποίο και η Ν.Δ. ψήφισε το 1999.

ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟΣ – ΑΚΡΙΒΕΙΑ
1. Σήμερα, πρόκειται να ανακοινωθεί ο υψηλότερος πληθωρισμός της τελευταίας πενταετίας: πάνω από 4%, στο 4,4%!
2. Η κυβέρνηση θα σπεύσει να τον αποδώσει στο λεγόμενο «εισαγόμενο πληθωρισμό» και κυρίως στην διεθνή τιμή του πετρελαίου.
3. Για άλλη μία φορά όμως η πραγματικότητα την διαψεύδει. Τα πρόσφατα στοιχεία όμως της Eurostat, όπως δημοσιεύονται στην Κυριακάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι αποκαλυπτικά:
- Η άνοδος της διεθνούς τιμής του πετρελαίου πλήττει όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όπως προβλέπεται όμως, μόνο για φέτος οι ανατιμήσεις θα είναι κατά 4,1% πιο μεγάλες στην Ελλάδα από ό,τι στην Ευρωζώνη, με αποτέλεσμα το μέσο κόστος ζωής να εκτιναχθεί στο 92,2% του κοινοτικού μέσου όρου το 2008 και στο 95,1% το 2009 από 84,7% το 2004!
- Την ίδια ώρα οι μισθοί παραμένουν στο 50% του μέσου κοινοτικού όρου.4. Αυτή είναι η πραγματικότητα που ζουν εκατοντάδες χιλιάδες χαμηλόμισθοι και συνταξιούχοι. Μία πραγματικότητα που δεν αντιμετωπίζεται με γελοιότητες περί «41 μέτρων», που το μόνο που προκαλούν, είναι θυμηδία.....

Δεν υπάρχουν σχόλια: