Παρασκευή 4 Απριλίου 2008

Κινδυνεύουν οι υγρότοποι, ερωτά ο Γ. Σκουλάς

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος που υπάρχει για τους υγρότοπους στην Ελλάδα. Πλήθος εξ αυτών έχουν μετατραπεί σε αποδέκτες λυμάτων και σκουπιδιών. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε εθνικό επίπεδο, τα τελευταία 50 χρόνια εξαφανίστηκε το 45% των υγρότοπων. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το πρόβλημα που υπάρχει στις νησιωτικές περιοχές και την Κρήτη όπου λίμνες, ποτάμια και παράκτια έλη χάνονται κάθε μέρα.
Από την πλευρά της η WWF Hellas σε συνεργασία με άλλους φορείς (ΓΕΩΤΕΕ, Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και του ΤΕΕ/ΤΑΚ) έχει προχωρήσει στην συστηματική καταγραφή αποσκοπώντας αφενός στην τεκμηρίωση της αξίας τους και αφετέρου στην διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.
Κατόπιν τούτων
Ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός
1. Σε ποιες ενέργειες έχει προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να γίνει επίσημη καταγραφή σε εθνικό επίπεδο των υγρότοπων που υπάρχουν στην Ελλάδα.
2. Σε ποια μέτρα θα προχωρήσει το αρμόδιο Υπουργείο ώστε να προστατευθούν οι υγρότοποι στην Ελλάδα.
3. Τι θα πράξει το αρμόδιο Υπουργείο για την ευαισθητοποίηση των πολιτών σχετικά με την προστασία των υγρότοπων.
Παρασκευή 04.04.2008
Ο Ερωτών Βουλευτής
Γιάννης Γ. Σκουλάς

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Webcam, I hope you enjoy. The address is http://webcam-brasil.blogspot.com. A hug.