Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2008

ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ
Του Γιάννη Γ. Σκουλά
Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου
Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού όπως διαμορφώνεται τις τελευταίες ημέρες και αποτυπώνεται σε πληθώρα δημοσκοπήσεων που είδαν το φως της δημοσιότητας, δημιουργεί όπως είναι φυσικό τριγμούς στην Κυβέρνηση της Ν.Δ. και αισιοδοξία στους πολίτες που βλέπουν ότι η εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης που έχει το ΠΑΣΟΚ είναι υλοποιήσιμη.
Απέναντι λοιπόν στις πολιτικές πρωτοβουλίες και προτάσεις που καθημερινά πλέον το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει, ο Πρωθυπουργός αντιπαρατάσσει τη γνωστή και δοκιμασμένη συνταγή της επικοινωνιακής πολιτικής. Μιας πολιτικής κενού περιεχομένου που μοναδικό στόχο έχει να στρεβλώσει την πραγματικότητα και να κρύψει τα υπαρκτά προβλήματα κάτω από το χαλί. Μιας πολιτικής γκεμπελικού χαρακτήρα που ενορχηστρώνεται εδώ και οκτώ χρόνια από τον Υπουργό Επικρατείας τον κ. Ρουσόπουλο. Η διαφορά όμως είναι, ότι τώρα ο Υπουργός βρίσκεται στην δίνη του κυκλώνα και θα χρειαστεί κάτι περισσότερο από επικοινωνιακά τεχνάσματα για να μας πείσει για το «αγαθό» των πράξεων του.
Οι πολίτες όμως δείχνουν ξεκάθαρα την αποστροφή τους για την Κυβέρνηση της Ν.Δ. Η υπομονή και η ψήφος ανοχής που έδωσαν πριν από ένα χρόνο έχει πλέον μετατραπεί σε οργή. Οργή για την ακρίβεια που πλήττει τα Ελληνικά νοικοκυριά. Οργή για την φτώχεια που καταδυναστεύει έναν στους πέντε Έλληνες πολίτες. Οργή για τα νέα φορομπηχτικά μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών. Οργή για το Εθνικό Σύστημα Υγείας που απαξιώνεται καθημερινά. Οργή για την κατ’ επίφαση Δημόσια Παιδεία. Οργή για την κρατική μηχανή διαπλοκής και σκανδάλων που έχουν δημιουργήσει. Ο τίτλος του Economist για την Κυβέρνηση στην Ελλάδα είναι δίχως σχόλια: «Η Ελληνική Κυβέρνηση Σχολή για Σκάνδαλα» («Greece's Government School for Scandal» Economist, 11.09.2008).
Από την άλλη πλευρά το ΠΑΣΟΚ με τον πιο πειστικό τρόπο δείχνει ότι είναι σε θέση να κερδίσει τις εκλογές όποτε και εάν γίνουν. Οι προτάσεις του στον χώρο της Οικονομίας είναι απόλυτα ρεαλιστικές, προοδευτικές και σύγχρονες ώστε να μπορέσουν να ανταποκριθούν στο νέο Παγκόσμιο Οικονομικό Περιβάλλον που δημιουργείται. Η ενσωμάτωση της πράσινης ανάπτυξης και της ανάπτυξης με επίκεντρο τον άνθρωπο αποτελούν τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθούμε ως Κυβέρνηση. Το ίδιο ρεαλιστικές και αποτελεσματικές είναι και οι προτάσεις που κάνουμε για την φοροελάφρυνση των νοικοκυριών. Αντί για μια ισοπεδωτική φορολογία που θα απομυζεί τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα η πρόταση του ΠΑΣΟΚ είναι ουσιαστικά ένα αναλογικό φορολογικό σύστημα στο οποίο ο καθένας θα πληρώνει ανάλογα με το εισόδημα του. Το σύστημα αυτό θα δημιουργήσει ένα περί δικαίου αίσθημα στην Κοινωνία. Και στην Παιδεία όμως, η θέση του ΠΑΣΟΚ για το 5% + 2% (5% για την εκπαίδευση και 2% για την έρευνα) είναι πραγματοποιήσιμη, καθώς οι περικοπές του προϋπολογισμού στις Ένοπλες Δυνάμεις, αλλά και το κόστος της Γραφειοκρατίας που αποτελεί μακροχρόνιο πρόβλημα της χώρας μας μπορούν να δώσουν τους απαιτούμενους πόρους.
Αυτή είναι επομένως η ειδοποιός διαφορά της Ν.Δ. με το ΠΑΣΟΚ. Από την μια πλευρά υπάρχει ένα κόμμα εγκλωβισμένο σε σκάνδαλα, σε εσωκομματικές διαμάχες και με πλήρη ανυπαρξία πολιτικής. Μια ανυπαρξία που προσπαθεί να την καλύψει με επικοινωνιακά τεχνάσματα. Αντίθετα, από την άλλη πλευρά υπάρχει μια παράταξη με όραμα και προτάσεις. Με πρωτοβουλίες που στο επίκεντρο τους έχουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον. Με συγκεκριμένες θέσεις και απόψεις για την χάραξη της πολιτικής. Με Πρόεδρο που διαθέτει και την εμπειρία και την θέληση να προχωρήσει σε μια Νέα Αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: