Τετάρτη 11 Μαρτίου 2009

Ο λόγος για τις φυλακές

Αποθήκες ψυχών, εργαζομένων και κρατουμένων έχουν χαρακτηριστεί οι φυλακές της Νέας Αλικαρνασσού. Ανάλογες αποθήκες είναι και οι λοιπές φυλακές της χώρας. Ο συνωστισμός υπερτετραπλάσιος της δυναμικότητας των, όπως πρόσφατα καταγράφηκε και από την απεργιακή κινητοποίηση των κρατουμένων αλλά και των σωφρονιστικών υπαλλήλων. Ομως το Υπουργείο Δικαιοσύνης, το μόνο που μπορεί να κάνει, όσο και αν τα θέματα σωφρονισμού είναι θέματα Δημοκρατίας, απλώς μεταθέτει στο μέλλον σχεδιασμούς που αφορούν κυρίως στην αύξηση της δυναμικότητας όσων, όπου και όποτε κατασκευαστούν.
Ετσι, με γενικόλογες παρατηρήσεις, σε δικαιολογίες και σε μελλοντικές πρωτοβουλίες, που προτίθεται να πάρει, εξαντλεί την απάντησή του το Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην ερώτηση που κατάθεσε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Γ. Σκουλά, με θέμα την κατάσταση που επικρατεί στις Φυλακές Αλικαρνασσού. Μας ανακοινώνει λοιπόν ότι :
Θα δημιουργηθούν νέες φυλακές
Θα διπλασιαστεί η χωρητικότητα
Θα εφαρμοστεί ο διαχωρισμός των κρατουμένων ανά αδίκημα
Θα αναβαθμιστεί η ποιότητα ζωής τους
Θα βελτιωθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψή τους
Θα αυξηθεί ο αριθμός των φυλάκων. Στη φυλακή της Νέας Αλικαρνασσού προβλέπεται ότι θα προσληφθούν τρεις (3) νέοι φύλακες!
Όλα θα γίνουν στο μέλλον. Λες και η Κυβέρνηση της ΝΔ, δεν έχει ήδη πέντε χρόνια στην εξουσία. Λες και ο κάθε νέος Υπουργός Δικαιοσύνης παραλαμβάνει χάος και καμένη γη, από τον προηγούμενο του ιδίου κόμματος.
Φυσικά κανέναν δεν πείθουν οι δικαιολογίες του Υπουργείου και οι εργαζόμενοι στις φυλακές, συνεχίζουν με την συμπαράσταση όλων μας τους αγώνες τους για ένα σωφρονιστικό σύστημα ανθρώπινο και λειτουργικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: