Παρασκευή 13 Μαρτίου 2009

Οι υγρότοποι, τα μπαζώματα και οι ανοχές

Αστραψε και βρόντηξε ο Εισαγγελέας Ηρακλείου, αντικρύζοντας τα μπαζώματα τόσο στον υγρότοπο του Αποσελέμη, όσο και στην Α αρχαιολογική ζώνη στον Καρτερό στο σπήλαιο της Ειλιθυίας. Και τους επικαλούμενους τίτλους ιδιοκτησίας αμφισβήτησε, απαιτώντας να τους δει, αλλά και την αποτελεσματικότητα των οργάνων της τάξης και των ιθινόντων να περιφρουρήσουν τον Δημόσιο χώρο, το δημόσιο συμφέρον και να επιβάλλουν τη νομιμότητα.
Κι ενόσω ¨έψελνε¨για την ολιγωρία των αρμοδίων, ένα φορτηγό, συνέχιζε κανονικά την μεταφορά μπάζων στην Α αρχαιολογική ζώνη του Καρτερού, και μάλιστα καταγραφόμενο από τις παρευρισκόμενες κάμερες. Ο Δήμαρχος Γουβών διαμαρτυρήθηκε γιατί οι Δήμοι έχουν μετατραπεί σε σάκο του μπόξ όταν άλλοι έχουν την αρμοδιότητα και ολιγωρούν, ο Δήμαρχος Χερσονήσου ανέφερε την επί 15ετία παρανομία, ωστόσο η ανοχή και ο κόμπος που έφτασε στο χτένι και κινητοποίησε την WWF δεν εξαιρεί κανένα από το έγκλημα που επί 15 χρόνια συντελείται στην περιοχή οικοπεδοποιώντας εκτάσεις που η ΚΕΔ αρνείται να προστατέψει, οι Δήμοι κάνουν τα στραβά μάτια, η Αστυνομία συκώνει ανήμπορη τους ώμους, η Αρχαιολογία είναι αλλού, αν βρίσκεται κάπου, οι Υπηρεσίες της Νομαρχίας και της Περιφέρειας επίσης καταγράφουν απουσίες.
Στο ίδιο έργο θεατές θα πείτε. Οσα συνέβαιναν χθες παρουσία Εισαγγελέα, όπως και στην περίπτωση του υγρότοπου του Αλμυρού, μάλιστα, χωρίς καμιά αυτεπάγγελτη διαδικασία, δίδει δικαίωμα να αναρωτηθεί κανείς, μήπως κάποιοι έβγαλαν την υποχρέωση με την επίσκεψη στην περιοχή και την διαπίστωση και απο την πλευρά τους, για να συνεχιστεί η παρανομία σε μια περιοχή, όπου το αυθαιρετείν εστί φιλοσοφείν και πολιτεύεσθαι.

1 σχόλιο:

ΕΛΛΗΝ VS ΧΑΟΣ είπε...

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
ΑΘΗΝΑΙ 10.12.2008


http://makelio.blogspot.com/2009/03/blog-post_7841.html