Δευτέρα 23 Ιουνίου 2008

Εν ολίγοις....για την ασφάλεια του πολίτη...

Μια τμηματικά φυτεμένη έκταση 110 δενδρυλλίων.
Τρεις αστυνομικοί, ο ένας Υποδιοικητής Υπηρεσίας, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών, που είχε συμμετάσχει σε αναγνώριση της περιοχής της φυτείας... Το όπλο του, έπαθε εμπλοκή με το που είπε στον ένοπλο δράστη της χασισοκαλλιέργειας, ¨ ακίνητος αστυνομία¨ και είδε και το όπλο που κρατούσε...... Εμπλοκή έπαθε και ένα ακόμα, από τα όπλα των αστυνομικών...ο τρίτος αστυνομικός, με το που πυροβολείται στο κεφάλι, παθαίνει αμόκ και ρίχνει συνεχώς με το πιστόλι του.. ο δράστης φεύγει αφήνοντας τρεις αιμόφυρτους αστυνομικούς που πήγαν να τον συλλάβουν... χωρίς να έχει τραυματιστεί από τις σφαίρες που του ανταπέδωσαν.... Οι πυροβολισμοί που έριχνε ο υποδιοικητής για να δώσει το στίγμα τους θεωρήθηκε από τις δυνάμεις που έσπευσαν σε βοήθεια, όπως και από το πλήρωμα του ασθενοφόρου - που δίσταζαν τα πληρώματα του να κατέβουν στο ποτάμι όπου και η επιχείρηση- ότι η ανταλλαγή πυροβολισμών συνεχιζόταν... Ενας από τους αστυνομικούς μεταφέρθηκε στον κεντρικό δρόμο με αγροτικό αυτοκίνητο που μετέφερε γουρούνια.... ( πηγή Η ΠΑΤΡΙΣ)
Μετά από όλα αυτά οι συνδικαλιστές της αστυνομίας θεωρούν εγκληματική την ενέργεια των συναδέλφων τους, που γνώριζαν για την φυτεία, αλλά δεν μοιράστηκαν το μυστικό για να έχουν αποκλειστικά δική τους τη δόξα της επιχείρισης που κατέληξε στο φιάσκο.... Κατά τα άλλα, συγκλονισμένοι και πάλι όλοι, Δικηγορικός Σύλλογος, Δήμαρχος, Νομάρχης και Νομαρχιακό Συμβούλιο, Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ, Εργατικό Κέντρο, και Βουλευτές Ηρακλείου, θέτουν και πάλι τα αυτονόητα και χιλιοειπωμένα... Και στο Ρέθυμνο αναμένουν τον Σεπτέμβριο, 10 μήνες μετά την ¨επιχείρηση¨στα Ζωνιανά, την ανακοίνωση του Υπουργείου για τα μέτρα κατά της εγκληματικότητας.....
Κανείς δεν έμαθε από τα λάθη και τις παραλείψεις του παρελθόντος.... Οι χειρότεροι της χειρότερης αστυνομικής ταινίας κομπάρσοι, πρωταγωνιστές, σε ένα ακόμα επεισόδιο της ζωής που περνά και χάνεται, στο έργο ¨ασφαλέστερη επιτέλεση των καθηκόντων των αστυνομικών οργάνων και αποκατάσταση του τρωθέντος αισθήματος ασφαλείας των πολιτών¨.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο βαρύτερα τραυματισμένος στο κεφάλι Θεόδωρος Γενιτσαρίδης βρέθηκε μέσα στο μολυσμένο νερό του Γιόφυρου αναίσθητος, εκεί διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου μαζί με τον συνάδελφό του Γιάννη Τσιλιμιγκάκη, που φέρει διαμπερές τραύμα στην ωμοπλάτη. (πηγή ΤΑ ΝΕΑ)