Δευτέρα 30 Ιουνίου 2008

Καλό μήνα με αυξήσεις στη ΔΕΗ

Η κυβέρνηση, μέσω της ΔΕΗ, σας εύχεται καλό καλοκαίρι με αυξήσεις 7%! Από τον Αύγουστο του 2007, δηλαδή σε λιγότερο από ένα χρόνο, συμπεριλαμβανόμενων και των αυξήσεων, που ισχύουν από σήμερα, τα τιμολόγια της ΔΕΗ έχουν αυξηθεί κατά 21,30%! Αν μάλιστα συνυπολογίσουμε και την ρήτρα καυσίμων από τον Ιανουάριο του 2009, τότε οι αυξήσεις θα φτάσουν το 30%!

Κοντολογίς, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν το λογαριασμό της κυβερνητικής αποτυχίας στη ΔΕΗ. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το τραγικότερο είναι ότι παρά τις αλλεπάλληλες αυξήσεις των τιμολογίων από το 2004, η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, την οποία το ΠΑΣΟΚ ισχυρίζεται ότι παρέδωσε με εκατοντάδες εκατομμύρια κέρδη και τα χαμηλότερα τιμολόγια οικιακού ρεύματος στην Ευρώπη, βυθίζεται ολοένα και περισσότερο στα ελλείμματα την τελευταία τετραετία.

Η κυβέρνηση πυροδοτεί και άλλο την ακρίβεια. Είναι βέβαιο ότι οι αυξήσεις των τιμολογίων της ΔΕΗ, θα δώσουν πάτημα στους κερδοσκόπους για νέους γύρους ανατιμήσεων σε προϊόντα και υπηρεσίες. Σε απλά ελληνικά, η κυβέρνηση, δίνει πρώτη το σύνθημα για ακόμα ακριβότερη ακρίβεια, την οποία υποτίθεται ότι καταπολεμάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: