Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2008

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης και οι απεργοί πείνας

Στις 6.00 μ.μ. έγινε στο Ηράκλειο η συνάντηση του Περιφερειάρχη Κρήτης κ. κ. Σεραφείμ Τσόκα με τους εκπροσώπους της Πρωτοβουλίας Αλληλεγγύης στους 15 μετανάστες απεργούς πείνας στα Χανιά οι οποίοι βρίσκονται σήμερα στη 17η μέρα της απεργίας τους.

Στη συνάντηση αυτή ζητήθηκε από τον Περιφερειάρχη να κάνει παρέμβαση στον Υπουργό ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των απεργών πείνας και να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή, με την οποία να διευρύνεται το ρυθμιστικό πεδίο του αρ. 91 Ν. 3386/2005, ώστε κάθε δημόσιο έγγραφο που εκδόθηκε πριν την 31/12/2004 να συνιστά απόδειξη παραμονής στην Ελλάδα και μάλιστα, να έχει αναδρομική ισχύ, ώστε να θεραπευθεί η καταφανής αδικία που η ισχύουσα ρύθμιση προκάλεσε.

Ο Περιφερειάρχης για μια ακόμα φορά δήλωσε αναρμόδιος να λύσει το θέμα, και υπερασπίστηκε κι ο ίδιος την σκληρή και άτεγκτη στάση του Υπουργού Εσωτερικών.

Τέλος απευθυνόμενος προς τους 15 μετανάστες απεργούς πείνας δήλωσε ότι είναι αναφαίρετο το δικαίωμά τους στην απεργία πείνας για όσες μέρες θέλουν, (ακόμα και μέχρι να πεθάνουν) και διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξει καμιά προσπάθεια καταστολής από την πλευρά της Πολιτείας όσες μέρες απεργία και να κάνουν.

Με λίγα λόγια κατά τον κ. Περιφερειάρχη μπορούν να κάνουν «ελεύθερα και δημοκρατικά» απεργία πείνας μέχρι να πεθάνουν.

Για μια ακόμα φορά λοιπόν διαπιστώσαμε την ανάλγητη, προκλητική κτηνώδη και απάνθρωπη στάση της κρατικής εξουσίας και των εκπροσώπων της.

Η καθολική συμπαράσταση στον αγώνα των απεργών πείνας της Χανιώτικης κοινωνίας αλλά και των εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων Πολιτών που έχουν εκφράσει με τους εκπροσώπους τους μέχρι σήμερα τη αμέριστη και καθολική συμπαράστασή τους, δίνουν κουράγιο σε όλους μας να συνεχιστεί ο κοινός αγώνας μέχρι την τελική δικαίωση των μεταναστών.



Το πρωί της 27-11-2008 αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες από συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού/αναρχικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη του Δημαρχείου Χανίων ως έμπρακτη συλλογική δράση αλληλεγγύης στον αγώνα των μεταναστών απεργών. Η συνέλευση της πρωτοβουλίας αλληλεγγύης, μέσα από το υπό κατάληψη κτίριο της περιφέρειας, χαιρετίζει την κίνηση και καλεί κάθε πολίτη και συλλογικότητα να εντείνουν τη συμπαράσταση τους στους απεργούς πείνας

Επίσης, τη συμπαράσταση τους με κείμενο και συνθήματα εξέφρασαν αγρότες και κτηνοτρόφοι όταν η πορεία τους, που διοργανώθηκε από τους αγροτικούς συλλόγους Δ.Μεθύμνης και Αρμένων, τον Κτηνοτροφικό Σύλλογο Χανίων και την Παναγροτική Αγωνιστική Συσπείρωση (ΠΑΣΥ) για τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου, πέρασε μπροστά από το χώρο των απεργών.





ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΠΕΙΝΑΣ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: