Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2008

Yes we can” Κυρία Δαμανάκη; του Ηρακλή Γαλανάκη

Αξιοποιώντας την επίσκεψη της υπεύθυνης του Τομέα Πολιτισμού του Πασοκ κ. Μαρίας Δαμανάκη σήμερα στο Ηράκλειο, και την διεθνή πολιτική επικαιρότητα με την εκλογή του κ. Μπάρακ Ομπάμα στην προεδρεία των ΗΠΑ, ως πολίτης του Ηρακλείου και μέλος του συλλόγου “Βικέλειος Μορφωτική Εταρεία”, θα ήθελα να θέσω το ερώτημα. Κυρία Μαρία Δαμανάκη ισχύει και για το Ηράκλειο, το “yes we can=ναι μπορούμε” που είπε στους Αμερικανούς ο νεοεκλεγείς πρόεδρος;

Ισως να απαντήσετε Κυρία Δαμανάκη, αυθόρμητα “Βεβαίως”. Οχι γιατί το είπε αμέσως μετά την εκλογή του Αμερικανού προέδρου και ο κ. Γεώργιος Παπανδρέου, αλλά και γιατί “Το κάθε μέρα πολίτης”, είναι το σύνθημα και η βασική παρώτρυνση στους Ελληνες πολίτες, του Πασοκ τώρα και μερικά χρόνια. Παρώτρυνση που επαναλήφθηκε και χθες από τον Γραμματέα του κόμματός σας κ. Ραγκούση, στη συνάντηση που είχε με τους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών.




Οχι, όμως, θα πουν όλοι εκείνοι που πιστεύουν ότι δεν τιμά την πόλη μας το γεγονός ότι, παρά τις διαμαρτυρίες των πολιτών, η δημοτική Αρχή Πασοκ της πόλης του Ηρακλείου, έχει τοποθετήσει σε κοντέϊνερς, την αμύθητης αξίας πολιτιστική κληρονομιά της Βικελαίας Βιβλιοθήκης που γιορτάζει φέτος τα 100 χρονά της, αντί να είναι στη διάθεση των δημοτών και των επισκεπτών κάθε ηλικίας, της πόλης.

Οχι θα πουν όλοι εκείνοι που επανεργοποίησαν το σύλλογο “Βικέλειος Μορφωτική Εταιρεία” για να δοθεί το κτήριο που την φιλοξενούσε πριν τις εργασίες που γίνονται, εξ ολοκλήρου στην Βικελαία Βιβλιοθήκη, αντί να δοθεί με την ολοκλήρωση των εργασιών, ολικώς ή μερικώς σε επιχειρηματίες καφετεριών, ή άλλων εμπορικών καταστημάτων.

Οχι θα πουν επίσης οι χιλιάδες πολίτες του Ηρακλείου που υπέγραψαν για να δοθεί εξ ολοκλήρου το κτήριο Αχτάρικα για την στέγαση της πολύτιμης πολιτιστικής κληρονομιάς της Βικελαίας: Γιατί πιστεύουν ότι πρέπει να γίνει σεβαστή η υπόσχεση που δόθηκε στο δωρητή Δημήτρη Βικέλα, επειδή και μια πόλη πρέπει να τιμά διαχρονικά την υπόσχεση και τη δέσμευσή της. Γιατί δεν μπορεί το Κέντρο της πόλης να έχει μόνο καφετέρειες, εστιατώρια, καταστήματα, υπηρεσίες και κανένα πνευματικό κέντρο που να συσπειρώνει, να εμπνέει και να παροτρύνει στην επένδυση στη γνώση. Γιατί 4.000 νέοι που υπολογίζονται ως θύματα ναρκωτικών στην πόλη μας, έχουν ανάγκη από ανάλογα πνευματικά ιδρύματα που θα τους προσελκύουν και θα τους προσφέρουν και τη διέξοδο της μάθησης μέσα από το βιλίο και όλα τα μέσα της σύγχρονης τεχνολογίας που διαχέουν τη γνώση και την πολύπλευρη ενημέρωση.

Οχι θα πει το Διοικητικό Συμβούλιο της "Βικελείου Μορφωτικής Εταιρείας", που υπέβαλλε υπόμνημα με επεξεργασμένες θέσεις και προτάσεις στον επί κεφαλής της Δημοτικής Αρχής, πρώην βουλευτή και υφυπουργό του Πασοκ κ. Ιωάννη Κουράκη, ζητώντας του μάλιστα μια συνάντηση για να διατυπώσει τις απόψεις της. Υπόμνημα και αίτημα που όχι μόνο δεν έγιναν ουδέποτε δεκτά από τον κ. Ιωάννη Κουράκη, αλλά “στολίστηκαν” και με απαξιωτικές εκφράσεις, που δημοσιεύτηκαν σε τοπική εφημερίδα.




Από σεβασμό στο χρόνο σας Κυρία Δαμανάκη, θα αρκεστώ σ'αυτά, αν και υπάρχουν και πάρα πολλά άλλα, τονίζοντας αυτό που πιστεύουν πολλοί. “Non we can not=¨οχι δεν μπορούμε. Γατί από ότι φαίνεται ότι στην Αμερική του Ομπάμα, είναι εφικτό, στο Ηράκλειο του κ. Κουράκη είναι ανέφικτο. Δικαίως λοιπόν πολλοί αναρωτιούνται γιατί το Πασοκ βροντοφωνάζει “Το κάθε μέρα πολίτης”, και όσοι το πιστεύουν βρίσκονται αντιμέτωποι συμπεριφορών σημαντικού στελέχους του, που θυμίζει εκείνες του ανεπιθυμήτου μνήμης πάλαι ποτέ “Αγά”;

Χθες ο κ. Ραγκούσης είπε στους Γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών: “ Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να είναι παντού,δίπλα στους πολίτες, και να διατυπώνει θέσεις και προτάσεις τεκμηριωμένες και ειλικρινείς για όλα τα θέματα”.




Εσείς Κυρία Δαμανάκη, ως Υπεύθυνη Πολιτισμού του Πασοκ, και όχι μόνο,τι απαντάτε; Ισχύει και για το Ηράκλειο; Για όλους τους πολίτες και τα προβλήματα, ή μόνο για τους επιθυμητούς, αρεστούς και “υποτακτικούς” πολίτες και τα προβλήματα με τις διεκδικήσεις, που αφορούν μόνο τους πολιτικούς αντιπάλους ή ανταγωνιστές του Πασοκ, αλλά σε καμία περίπτωση εκείνων που προέρχονται από τους ασκούντες τοπική εξουσία μέλη του Κινήματός σας;

Δεν υπάρχουν σχόλια: