Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008

Στη χώρα των καιροσκόπων...

Την ώρα που οι Νότιοι άνεμοι εμπόδισαν την επίσκεψη αστραπή- προεκλογική επικοινωνιακή κατά τα άλλα του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στην Ιεράπετρα, και του Προέδρου του ΕΛΓΑ στην Αρβη της Βιάννου, εξ αφορμής των καταστροφών που υπέστησαν καλλιέργειες των περιοχών, έχει ενδιαφέρον να δει κανείς τις περιοδείες στελεχών του Κ.Κ.Ε. στις δυο αυτές περιοχές ερωτήσεις πεπατημένων αιτημάτων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ανακοινώσεις στην ίδια γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ , συσκέψεις καταγραφής της κατάστασης, και μερικά στοιχεία.
Αν και επισημάινεται εδώ και χρόνια, τα ελλείμματα υποδομών δεν έχουν καλυφθεί, ούτε στη μια ούτε στην άλλη περιοχή. Το έλλειμμα πολιτικής παρέμβασης, πλην αυτής της ψηφοθηρικ΄ςη παρέμβασης και συγκάλυψης του όποιου ανθρώπινου παράγοντα βίασε την φύση με τα γνωστά επακόλουθα, εξακολουθούν να μην έχουν οριοθετηθεί τα ρέματα.. Μόνο στην Αρβη, χρειάζονται περί τα 7 εκ ευρώ για να κατεδαφιστούν τα αυθαίρετα κτίσματα που μπάζωσαν το ρέμα που το Σάββατο ξαναβρήκε την κοίτη του προκαλώντας τις γνωστές ζημιές. Πόσα θα είχαν αποφευχθεί αν οι αυθαιρεσίες σταματούσαν στην ώρα τους; Ποιοι ευθύνονται πέραν των ιδιωτών που έκαναν τα στραβά μάτια;
Αλλο παράδειγμα:Στον Δήμο Ζαρού απαιτούνται 400.000 ευρώ για την σύνταξη μελέτης, που θα κάνει τα ανάλογα με τον Κουτσουλίτη ποταμό, αλλά ο Δήμος δεν έχει την δυνατότητα με τα 700.000 ευρώ που παίρνει ετησίως. Και χρειάζεται ακόμα, 3,5 εκατομμύρια για να εφαρμόσει την μελέτη. Κι όλα αυτά, ενώ απαιτείται να θωρακιστεί ο Ζαρός, καθώς απο την αναδιάρθρωση της ελαιοκαλλιέργειας στην περιοχή κινδυνεύει ο οικισμός και πρωτεύουσα του Δήμου.
Τρίτο ζήτημα: Υπάρχουν επιστρατευμένοι ιδιώτες που εδώ και μια 4ετία παραμένουν απλήρωτοι αν και συνέδραμαν στα έργα αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών και επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.
Συμπέρασμα:Δεν θα γίνουμε ποτέ χώρα παντός καιρού πλην καιροσκοπισμού... των τυχάρπαστων καιροσκόπων..Που κατά τα άλλα κόπτονται για την πράσινη ανάπτυξη, και το περιβάλλον βάζοντας πλάτη απλώς στην κακοποίησή του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: