Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ

Ενώ το Δημοτικό Συμβούλιο Χερσονήσου αποφάσισε να παγώσει τα Δημοτικά τέλη για το 2009, και ενώ θα απερίμενε κανείς, να βρει μιμητές η συγκεκριμένη απόφαση, και αλλού, στον τοπικό τύπο «διέρρευσαν»!! πληροφορίες για την πολιτική τελών που σκοπεύει να ακολουθήσει η δημοτική αρχή Ηρακλείου το 2009. Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος φέρεται να δήλωσε -τα γνωστά και από άλλες χρονιές- περί τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των τελών στο ύψος του πληθωρισμού και οι δημοτικές υπηρεσίες που συντάσσουν τον προϋπολογισμό του Δήμου για το 2009 φαίνεται πως με τέτοια πρόταση τον συντάσσουν.
Η παράταξη ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ, πιθανολογεί ότι μάλλον, θα ξαναδούμε το ίδιο έργο άλλων χρόνων, δηλαδή οι υπηρεσίες να εισηγούνται μεγάλες αυξήσεις και η δημοτική αρχή να εμφανίζεται με «κοινωνικό» πρόσωπο να τις μειώνει ή να εξαιρεί κάποιες κατηγορίες δημοτών απ΄ αυτές. Τι λέει η παράταξη του Θ.Τρουλλινού;
Οτι "οι πολίτες και τα νοικοκυριά εδώ και καιρό περνούν δύσκολα. Ο οικονομική κρίση και η ανέχεια έχουν περάσει προ πολλού την πόρτα τους. Η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική μείωσης των εισοδημάτων των εργαζομένων, ενώ ταυτόχρονα φορτώνει τα νοικοκυριά με πρόσθετους φόρους και αυξήσεις των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ. Όσο συνεχίζεται αυτή η πολιτική, όσο παραμένει η ίδια κυβέρνηση ελπίδα βελτίωσης της οικονομικής θέσης των πολιτών δεν υπάρχει. Αν μάλιστα ισχύσει αυτό που ακούγεται πως ακόμα δεν έχουμε δει τις συνέπειες της γενικευμένης οικονομικής κρίσης, τότε τα πράγματα το 2009 θα φτάσουν στο απροχώρητο. Σ΄ αυτές τις συνθήκες η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να παίζει τον δικό της ρόλο και να επιβεβαιώνει τη θέση της δίπλα στον πολίτη και αρωγός στις ανάγκες του. Δεν είναι δυνατό και ανεκτό να τον επιβαρύνει περισσότερο, με τις δικές της φοροεισπρακτικές πολιτικές και αυξήσεις των δικών της υπηρεσιών. Αυτό το έχουν συναισθανθεί πολλοί Οργανισμοί Τ.Α, που ήδη έχουν εξαγγείλει πάγωμα των δημοτικών τελών τους για το 2009.
Διαφορετικά, οι κατά καιρούς εξαγγελίες της δημοτικής αρχής περί κοινωνικής πολιτικής και ευαισθησίας της θα αποδειχθούν για άλλη μια φορά φούμαρα, στάχτη στα μάτια των δημοτών. Λόγια λοιπόν ή πράξη;"
Η δημοτική κίνηση ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΠΟΛΗ κατέθεσε ήδη πρόταση,στο Δημοτικό Συμβούλιο ζητώντας τη λήψη απόφασης για πάγωμα όλων των δημοτικών τελών το 2009. Αυτό κατά τη γνώμη μας πρέπει να διεκδικηθεί από όλους, πολίτες, κινήματα, δημοτικές παρατάξεις. Τώρα δοκιμάζεται η αξιοπιστία όλων επισημαίνει η παράταξη...

1 σχόλιο:

busy bee είπε...

Την καλησπέρα μου!
Οσον αφορά τα δημοτικά τέλη στο δήμο Χερσονήσου, θα ήθελα να προσθέσω κάτι αν μου επιτρέπεται:
Εχει να κάνει με την ΔΕΥΑΧ, με φυσική προιστάμενη αρχή τον δήμο, επέβαλε αύξηση στα τέλη ύδρευσης 80% επί της κατανάλωσης. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι νόμιμο η όχι, αλλά σε εποχές κρίσης είναι το τελευταίο που απασχολεί τον κόσμο.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία!