Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2007

ω τι κόσμος ....

Στην Πάρνηθα κτίζουν πάνω στα καμένα. Αναμενόμενο, και καθόλου απευκταίο για κάποιους κοπτόμενους δήθεν για το περιβάλλον.
Στου Φιλοπάππου μπαίνουν κιγκλιδώματα, καθώς δεν είναι αρεστοί όσοι βρίσκουν καταφύγιο περιπάτου και αναψυχής, στον Γ.Γ. του ΥΠΠΟ κο Ζαχόπουλο.
Στην Βιάννο, του Ηρακλείου Κρήτης, εκδίδεται άδεια, καθ΄όλα νομότυπη, σε αδελφό Βουλευτή, (του ΠΑΣΟΚ) για εκμετάλλευση λατομικής ζώνης. Σε τμήμα, περιοχής ΝATURA, γειτνιάζουσα όμως, με πευκόδασος από τα λίγα στην Κρήτη.
Οι κάτοικοι παρακείμενου χωριού (Βαχός) υποστηρίζουν ότι από τη σκόνη και τους θορύβους των φουρνέλων έχουν χάσει την υγεία τους και την ηρεμία τους, αλλά και τα ελαιόδεντρα τους και τα ζώα τους έχουν υποστεί τα ανάλογα.
Αλλά και ότι οι πηγές τους στερεύουν. Ο Δήμος όμως, είχε υποσχεθεί (κι άς έχει Δήμαρχο η περιοχή αριστεράς κατεύθυνσης, )ότι θα παρέχει νερό περί τα 80 κυβικά, τα οποία δεν υπάρχουν όμως στην περιοχή, που ετοιμάζεται να δεχτεί και δεύτερο λατομείο.
Στην ίδια περιοχή κάτοικοι υποστηρίζουν ότι έχει γίνει και καταπάτηση περιουσιών για την περίφημη λατομική ζώνη αλλά ένας μόνο τόλμησε να πάει μέχρις Εφετείου τον ιδιοκτήτη της λατομικής επιχείρησης.
Όλοι πάντως οι κάτοικοι της περιοχής του Δήμου αγανακτούν καθώς τα φορτηγά που διέρχονται τους οικισμούς τους και κυκλοφοριακό πρόβλημα προκαλούν, και αφήνουν στο διάβα τους ότι υλικό πέφτει από τις ξέσκεπες καρότσες....
Θα πείτε στην περιοχή ένας ΧΥΤΑ έχει μετατραπεί σε ΧΑΔΑ, γιατί ο Δήμος, δεν έχει να πληρώνει για όλη την βδομάδα προσωπικό να θάβει υγειονομικά κατά το νόμο τα σκουπίδια, που μελετά να συγκατοικήσουν με αυτά του Δήμου Αρκαλοχωρίου, στον ίδιο ή άλλο χώρο। Θα πείτε ότι στην ίδια περιοχή τα υπολλείμματα των θερμοκηπίων κυριαρχούν σε αισθητική παρέμβαση, και οι παράλίες κάποτε πανέμορφες έχουν εγκαταλειφθεί, παρά τα αλιευτικά καταφύγια που ευδοκιμούν στην περιοχή σε εκμετάλλευση κάθε αυθαιρετούντος... Αρχαία θάβονται για να στηθούν στη θέση τους εκκλησίες, ή και κατοικίες πολυόροφες με τις άδειες των ειδικώνξ επιστημόνων(φευ!)
Αυτά για μέρες σαν την σημερινή είναι απλώς αναφορές, τοπικών δημοσιογράφων, και από χθες και θέμα στη Βουλή κατά το ένα δέκατο της υπόθεσης, αφού ο τοπικός πια βουλευτής και Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, έκανε σχετική ερώτηση, μόνο για το μέρος που αφορά στην περιοχή natura...
Οι άλλοι πόροι, οι ανθρώπινοι ντε, και μάλιστα( ας αναφερθεί ως κορωνίδα στην ίδια πάντα υπόθεση, ) φάτσα στο μνημείο των εκτελεσθέντων της κατοχής, του 1943 , δεν αφορούν, δεν συγκινούν, δεν συνεγείρουν... Χωριά που ερημώνουν θα πεις, τόποι για να εκμεταλλεύονται οι επιτήδειοι με στάχτη αρκετή στα μάτια, από δήθεν... κοπτόμενους για το περιβάλλον... Κουβέντα να γίνεται, και να ασκείται και μικροπολιτική. Αλλά τρόπος ζωής, και τρόπος περί του πολιτεύεσθαι.... άστε το καλλίτερα..

Δεν υπάρχουν σχόλια: