Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2007

Να κάνουμε την ανησυχία μας συζήτηση...

Οι Οικολόγοι Πράσινοι Ηρακλείου διοργανώνουν δημόσια συζήτηση την Τετάρτη 31 Οκτωβρίου από τις 7 το βράδυ στην Αίθουσα Ανδρόγεω με θέμα τα "Κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα και η Κρήτη".
Στην πρόκλησή τους, επισημαίνουν: Μπροστά στην πρωτοφανή ένταση της οικολογικής κρίσης σε όλο τον πλανήτη αλλά και στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των πολιτών συνειδητοποιούμε το σοβαρό έλλειμμα στην προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων, στις πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης, στα ατομικά δικαιώματα και στη λειτουργία της δημοκρατίας στη χώρα μας. Η κατάσταση στην Κρήτη στην Ελλάδα και στον πλανήτη απαιτεί πλέον άμεσες και ριζικές αλλαγές στις προτεραιότητες της πολιτικής, της παραγωγής και της κατανάλωσης προς μια βιώσιμη κατεύθυνση.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι να αποτελέσει μια αφετηρία ενημέρωσης και γνωριμίας με το κίνημα των Οικολόγων Πράσινων και όλων όσων ενδιαφέρονται να ενεργοποιηθούν για την καλύτερη οργάνωση και τον σχεδιασμό πολιτικών προτάσεων και παρεμβάσεων με την οικολογία ως θεμελιακό συστατικό στοιχείο.

Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 7 το βράδυ με έκθεση θεματικών αφισών και συζητήσεις γνωριμίας. Στις 8 θα ξεκινήσουν σύντομες ομιλίες για τις οποίες καλεσμένοι είναι ο χημικός-περιβαλλοντολόγος Νίκος Χρυσόγελος, που ήταν συντονιστής της προεκλογικής εκστρατείας των Οικολόγων Πράσινων, με θέμα "η πολιτική οικολογία στην Ελλάδα και η εμπειρία των εκλογών", ο ηλεκτρολόγος μηχανικός με μεταπτυχιακό στα οικονομικά και στην ενεργειακή πολιτική, Τάσος Κρομμύδας, μέλος του Πανελλαδικού Συμβούλιου των Οικολόγων Πράσινων με θέμα "κλιματική αλλαγή και το ενεργειακό ζήτημα της Κρήτης" και μέλος των Οικολόγων Πράσινων Ηρακλείου με θέμα "τα κρίσιμα περιβαλλοντικά προβλήματα της Κρήτης και οι προτάσεις για την αντιμετώπισή τους". Θα ακολουθήσει δημόσια συζήτηση.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Oxi mono sizitiosi, alla kai praksi. kai drastiriotita sinexi.. Oxi me tin eukairia tou enos i tou allou thematos. H kathimerinotita mas exei sinexos zitimata me megales ekptoseis sta periballontika themata.

Ανώνυμος είπε...

Εχει και ανοχές και συνενοχές. Και μεγάλες πλάτες. Ολων των πολτικών αποχρώσεων...Βλεπεις κόρακας κοράκου μάτι δεν βγάζει έτσι;