Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2007

Ο Συνήγορος του παιδιού θέλει τη στήριξή μας...

Με την ενεργό συμμετοχή πολιτών, δημιουργήθηκε το Δίκτυο για τα Δικαιώματα του Παιδιού.
Ο απολογισμός της δράσης του, τα πρώτα χρόνια ήταν θετικός. Οι παρεμβάσεις του αποτελεσματικές. Οι δημιουργοί του Δικτύου, βίωσαν, συγκινητικές στιγμές από την άμεση επαφή μας με τα παιδιά των μεταναστών, τα παιδιά με ειδικές ανάγκες, τα παιδιά των απομακρυσμένων περιοχών.
"Όλα μας μετέφεραν συγκλονιστικές εμπειρίες από τον δικό τους διαφορετικό κόσμο. Μας γέμισαν με δύναμη και αποφασιστικότητα για να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την προάσπιση των δικαιωμάτων τους"λένε σήμερα κάνοντας απολογισμό του έργου τους.

Ο Συνήγορος του Παιδιού έγινε θεσμός και στη χώρα μας. Κατοχυρώθηκε η νομική του υπόσταση. Σήμερα έχει να καταθέσει συγκεκριμένο και ουσιαστικό έργο.
Ωστόσο, το τελευταίο διάστημα οι δυσκολίες ήταν μεγάλες। Το Δίκτυο, αναγκάστηκε να περιορίσει τη δραστηριότητά του. Συνεχίζει όμως να πιστεύει στην αναγκαιότητα της ύπαρξης του Δικτύου.
Οι πρωτοπόροι της πρωτοβουλίας, σημειώνουν σε σχετικό τους σημείωμα- πρόσκληση:
"Ελπίζουμε ότι υπάρχουν και άλλοι, πολλοί, που θέλουν να προσφέρουν, να συμβάλουν στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων του παιδιού. Γι αυτό και θέλουμε να προσπαθήσουμε να δραστηριοποιηθούμε ξανά.
Ελπίζουμε ότι κι εσείς θα είστε μαζί μας και θα στηρίξετε αυτή τη νέα προσπάθεια.
Περιμένουμε τους προβληματισμούς σας και τις προτάσεις σας, είτε στο νέο μας email:diktio1@gmail.com, είτε στα τηλέφωνα που αναγράφονται παρακάτω.
Φιλικά
Μυρσίνη Ζορμπά , τηλ. 210 3625786
Αφροδίτη Δήμου , τηλ 210 6775147
Μαρία Δημητροπούλου, τηλ. 210 6513862
Ναταλία Κατηφόρη, τηλ. 6972345289

Δεν υπάρχουν σχόλια: