Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2007

Η πόλωση, και οι βαρειές κουβέντες, έχουν αντίκρυσμα;

Ως προαναγγελθέντα μελλοντικών κινήσεων, ακούγονται, όσα τελευταία βλέπουν το φως της δημοσιότητας, εκπορευόμενα κυρίως, από όσους μάλλον έχουν απολέσει την ψυχραιμία των. Η φράση που αποδίδεται στον Ε. Βενιζέλο, όταν του ζητήθηκε στη Ν. Ε. Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ να συνδράμει ώστε να μειωθούν οι τόννοι που οδηγούν στην πόλωση του ΠΑΣΟΚ ήταν: "Το νοιώθω το αισθάνομαι. Πέστε μου έναν, από την δική μου πλευρά που συνδράμει στην πόλωση και θα τον αποσύρω. Πέστε μου έναν. Δεν βρίσκετε; Τότε η θέση σας δεν είναι αληθής, είναι ετεροβαρής. Και πρόσθεσε: " Κάποιοι θα ήθελαν να μην υπάρχω στο ΠΑΣΟΚ, ακόμα και στην ίδια τη ζωή"
Λοιπόν, αυτός είναι ο ένας που αναζητούσε ο κος Βενιζέλος. Ο ίδιος, που δίδει τον τόνο με αυτήν την βαριά κατηγορία, ότι δηλαδή βάλλεται η ίδια η ζωή του, και η σωματική του ακεραιότητα.
Αν δεν αποσαφηνίσει τι λέει, και ποιος ή ποιοι θα ήθελαν να μην υπήρχε στη ζωή, φοβάμαι ότι το ολίσθημα είναι βαρύτατο και το πολιτικό ατόπημα άκρως επικίνδυνο, για ό,τι εκφράζει και ότι εκπορεύεται από τον ίδιο και τους κύκλους που τον στηρίζουν.
Ο κος Σημίτης από την άλλη, που δήλωσε από το Λονδίνο ότι ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ στο οποίο και θα παραμείνει μέχρι τέλος, ( άσχετο αν άλλοι πληρώνουν ενίοτε τα κοινόχρηστα που αφήνει απλήρωτα στην ιδιοκτησία όπου συγκατοικεί), έθεσε και την αμφισβήτηση μήπως οι¨"φίλοι" που θα συμμετάσχουν στις εκλογές της 11ης Νοεμβρίου, δεν εκλέξουν το καλλίτερο για το ΠΑΣΟΚ. Κι επειδή, οι δημοσκοπήσεις λένε ότι στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπανδρέου υπερτερεί, ενώ στο κοινωνικό, ας πούμε, ΠΑΣΟΚ ο κος Βενιζέλος, αν δεν έχουν αλλάξει τα στοιχεία, ή έχει άλλα υπόψη του ο κος Σημίτης, επειδή δεν έγινε Παπανδρεϊκός υποθέτω, θέλοντας να ξεπληρώσει το ρηθέν " πατέρα άκουσες τα νέα;" του ,96μήπως άρχισε μετά και την επιστολή Διαμαντοπούλου προς Αθανασάκη να εξυφαίνεται το σχέδιο απαξίωσης του εκλογικού αποτελέσματος της 11ης Νοεμβρίου και η επόμενη μέρα με χορούς και πανηγύρια και χτυπήματα κάτω από τη μέση. Μήπως έχουν όλα αυτά αρχίσει ήδη να ενορχηστρώνονται;
Πάντως λαμβάνοντας δακτυλίδια από αποτυχημένους Δημάρχους και ανύπαρκτους ευρωβουλευτές, (Ιεράπετρας) ο κος Βενιζέλος, αρραβώνα από την κοινωνία με αυτά τα φοβικά( για να χρησιμοποιήσω δική του έκφραση) τερτίπια, το πράγμα όχι μόνο δεν αλλάζει, αλλά πισωγυρίζει, ανασύροντας, σελίδες επικοινωνιακών τεχνασμάτων του Ντούτσε και του Γκέμπελς. Επομένως Βαγγέλη χάσαμε. Ας το πει με παραδοχή πολιτικού ήθους που δεν επιδεικνύει, ούτε αυτός ούτε οι οπαδοί του, αυτές τις ημέρες, δεν γνωρίζω αν υπήρχε και ποτέ.....Η αιτιολογία ότι επικαλείται την ενότητα και θα τους χρησιμοποιήσει όλους άν εκλεγεί, επιτρέψτε να πω ότι είναι δήθεν η δέσμευση, αφού τους επικριτές του, τους χαρακτηρίζει ως χθες, ενώ αυτός φτειάχνει το ΠΑΣΟΚ του αύριο, ενώ στην ενότητα υστερεί στις δημοσκοπήσεις, άρα πρέπει να την επικαλείται για τα μάτια του κόσμου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: