Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Οι εξελίξεις για την διαχείριση των απορριμμάτων στο Ηράκλειο

Αύριο ξεκινά από το Θραψανό η δεύτερη φάση της δημόσιας διαβούλευσης γύρω από την δημιουργία μονάδας διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στην φάση αυτή, σύμφωνα με δηλώσεις του Προέδρου της Τοπικής Ενωσης Δήμων Ηρακλείου, Γιάννη Κουράκη, περιλαμβάνεται η ενημέρωση για την μεθοδολογία που θα ακολουθηθεί, όπως και τα αντισταθμιστικά οφέλη, καθώς και οι περιβαλλοντικές παράμετροι που θα προκύψουν.
Ο κος Κουράκης, δήλωσε ακόμα ότι, η ενημέρωση θα περιλαμβάνει και την χρήση του διαδικτύου. Τόνισε μάλιστα, ότι απαιτείται συναίνεση, και ότι δεν έχει αποφασιστεί ούτε που θα χωροθετηθεί το εργοστάσιο, ούτε τι μεθοδολογία θα ακολουθηθεί.
Την ερχόμενη εβδομάδα συνεδριάζει η Εκτελεστική Επιτροπή του ΕΣΔΑΚ, που μελετά την διοργάνωση επιστημονικής ημερίδας γύρω από το θέμα διαχείρισης των απορριμμάτων.
Στο μεταξύ, μηχανοκίνητη πορεία από την Επισκοπή προς τα γραφεία της Περιφέρειας Κρήτης, πραγματοποιούν αυτήν την ώρα κάτοικοι των τριών Δήμων Επισκοπής, Γουβών και Καστελίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με την προτεινόμενη χωροθέτηση της Μονάδας διαχείρισης απορριμμάτων, στην περιοχή της Γαλύφας του Δήμου Επισκοπής. Την αντίθεσή του με το ενδεχόμενο δημιουργίας εργοστασίου θερμικής επεξεργασίας των απορριμμάτων οπουδήποτε,(στη Γαλύφα, το Ηράκλειο ή την Κρήτη) εκφράζει με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: