Τρίτη 8 Ιουλίου 2008

Κάτοικοι της οδού Δρυμητινού διαμαρτύρονται

Το ακόλουθο κείμενο, συνοδευόμενο από 95 υπογραφές κατοίκων της οδού Δρυμητινού στο Μασταμπά, κατατέθηκε στη Νομαρχία και στο Δήμο Ηρακλείου. Αντιπροσωπεία των κατοίκων συνομίλησε για το θέμα του κειμένου με την κ. Νομάρχη, με τον αρμόδιο Αντινομάρχη κ. Κοκοσάλη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Καρατζάνη, λόγω απουσίας του Δημάρχου
Ηράκλειο 6/7/2008

ΠΡΟΣ : 1) κ. Νομάρχη Ηρακλείου
2) κ. Δήμαρχο Ηρακλείου


ΑΙΤΗΣΗ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
Των κατοίκων της οδού Δρυμητινού

Αξιότιμοι κυρία Νομάρχη και κύριε Δήμαρχε Ηρακλείου,

Αναγκαζόμαστε να απευθυνθούμε σε σας προσωπικά, διότι κάθε προσπάθεια μας να βρούμε λύση μέσω των αρμοδίων Αντινομάρχη και Αντιδημάρχου Ηρακλείου στο μείζονος σημασίας πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε έχει πέσει ως σήμερα στο κενό.

Με την από 9-6-2008 αίτηση – διαμαρτυρία μας, υπογεγραμμένη από εκατό σαράντα δύο (142) από εμάς τους κατοίκους της οδού Δρυμητινού, την οποία υποβάλαμε προς το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου – τον αρμόδιο Αντινομάρχη, την αρμόδια για τις Λαϊκές αγορές Επιτροπή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ηρακλείου, τη Δημαρχιακή Επιτροπή και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου, επισημάναμε τα προβλήματα τα οποία θα δημιουργήσει σε όλους εμάς και σε πολλούς άλλους κατοίκους της οδού Δρυμητινού η λειτουργία Λαϊκής Αγοράς κατά την ημέρα Παρασκευή στο συγκεκριμένο δρόμο και τη γενικότερη αναστάτωση που θα επιφέρει στην περιοχή και ζητήσαμε την εξαίρεση της παραπάνω οδού από τους χώρους όπου θα λειτουργήσει η Λαϊκή Αγορά, η οποία μετακινείται, κατόπιν προτάσεως του Δήμου Ηρακλείου, με την υπ’ αριθμ. 22/26-5-2008 απόφαση της Νομαρχιακής Επιτροπής Διοίκησης – Προστασίας Καταναλωτή της Ν.Α Ηρακλείου από τις οδούς Φραγκιαδάκη και Λεβήνου στις οδούς Καραμανλή, Γαλενιανού και Κατσώνη, καθώς και στην οδό Δρυμητινού από την οδό Αντιοχείας μέχρι την οδό Παντζελίου.

Παράλληλα, το αναγνωρισμένο αθλητικό σωματείο με την επωνυμία «ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ», που εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης, οδός Δρυμητινού 29 και εκπροσωπείται νόμιμα, σας υπέβαλε ξεχωριστή αίτηση, αφ’ ενός μεν προς τον Δήμο Ηρακλείου, νομίμως εκπροσωπούμενο από τον κ. Δήμαρχο Ηρακλείου/Υπόψη της Δημαρχιακής Επιτροπής, με αρ. πρωτ. 56302/9-6-2008 και αφ’ ετέρου προς τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, νομίμως εκπροσωπούμενη από την κ. Νομάρχη Ηρακλείου/Υπόψη Αντινομάρχη κ. Κοκοσάλη, με αρ. πρωτ. 956/9-6-2008, με την οποία, τονίζοντας τα τεράστια προβλήματα που θα δημιουργούσε η υλοποίηση της παραπάνω αποφάσεως στις οικογένειες τουλάχιστον διακοσίων τριάντα εννέα (239) παιδιών μελών του, από όλο το Ηράκλειο, τα οποία παρακολουθούν τις θερινές δραστηριότητες του και των οποίων η πρόσβαση στις εγκαταστάσεις του θα καθίστατο απαγορευτική, ζητούσε ομοίως την εξαίρεση της οδού Δρυμητινού από το χώρο όπου θα διεξάγεται Λαϊκή Αγορά.

Αν και μετά την κατάθεση των παραπάνω αιτήσεων υπήρξαν συναντήσεις στη Νομαρχία και στο Δήμο Ηρακλείου με τους αρμοδίους Αντινομάρχη και Αντιδήμαρχο Ηρακλείου, αντίστοιχα και υπόσχεση τους ότι θα έρχονταν στην περιοχή για να μιλήσουν επιτόπου μαζί μας και με τους λοιπούς κατοίκους της οδού Δρυμητινού και να διαπιστώσουν αν τα όσα ισχυριζόμαστε έχουν βάση, ουδεμία τέτοια επίσκεψη υπήρξε, εκτός αν ήλθαν «ινκόγνιτο», αντιθέτως, αντ’ αυτών εστάλησαν τα συνεργεία που έκαναν τις διαγραμμίσεις στο δρόμο για την τοποθέτηση των πάγκων των πωλητών, ενώ όσον αφορά τους διαμερισματικούς συμβούλους της περιοχής, οι οποίοι θα έπρεπε όχι μόνο να μας έχουν ενημερώσει πριν τη λήψη της παραπάνω αποφάσεως, αλλά και να έχουν δείξει ενδιαφέρον μετά την παραπάνω αντίδραση μας και τη δημοσιοποίηση του θέματος στον Τύπο της πόλης μας, η τύχη τους γενικότερα «αγνοείται» μετά τις εκλογές για την ανάδειξη τους.

Επειδή, όχι μόνο η λήψη της παραπάνω αποφάσεως για τη μετακίνηση της Λαϊκής αγοράς στην οδό Δρυμητινού, χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση και διαβούλευση μαζί μας, για ένα τόσο σοβαρό θέμα που θα επηρεάσει άμεσα την περιοχή μας, αλλά και η προκλητική αδιαφορία από πλευράς των προαναφερθέντων στο παραπάνω δίκαιο αίτημα μας, μας θλίβει βαθύτατα, μας προσβάλλει σαν πολίτες αυτής της πόλης και του νομού και μας αναγκάζει να αντιδράσουμε δυναμικά.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΟΓΟΥΣ

Και χωρίς καμία διάθεση αντιπαλότητας προς τους παραγωγούς και πωλητές των λαϊκών αγορών, τον καθημερινό μόχθο των οποίων για το μεροκάματο αναγνωρίζουμε και σεβόμαστε,

Απευθυνόμαστε προς εσάς προσωπικώς και

ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ : 1) Να λάβετε απόφαση αναβολής της πραγματοποίησης λαϊκής αγοράς στην οδό Δρυμητινού την Παρασκευή 11/7/2008,
2) Να επισκεφθείτε προσωπικά την παραπάνω οδό την εν λόγω ημέρα για να συζητήσετε μαζί μας και να διαπιστώσετε, ιδίοις όμμασι, τα όσα σας αναφέρουμε στις παραπάνω έγγραφες αιτήσεις μας, ευελπιστώντας ότι θα ικανοποιήσετε τα παραπάνω αιτήματα μας. Σε αντίθετη περίπτωση όμως,
ΣΑΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ότι θα μας βρείτε αντιμέτωπους και θα πράξουμε ότι απαιτείται για τη μη πραγματοποίηση της λαϊκής αγοράς στην οδό Δρυμητινού, τόσο στις 11/7/2008, όσο και σε οποιαδήποτε άλλη ημερομηνία.

ΜΕΤΑ ΤΙΜΗΣ

ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ – ΕΝΤΟΝΩΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια: