Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ -ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ 15ΧΡΟΝΟΥ

Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Ν ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ καταδικάζει τη στυγερή δολοφονία του 16χρονου μαθητή στο κέντρο της Αθήνας από τις δυνάμεις της Καταστολής. Τονίζει ότι η δολοφονική αυτή επίθεση πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες Οξυνσης της Αντιλαϊκής Πολιτικής και Επίτασης των μέτρων Αστυνομοκρατίας, προσβολής και Ισοπέδωσης των θεμελιωδών Πολιτικών και Συνδικαλιστικών Ελευθεριών.
Η εν ψυχρώ δολοφονία ενός εφήβου.. από τα πρωτοπαλίκαρα των Κατασταλτικών δυνάμεων του Κράτους καταγράφει –με τον πιο αποτρόπαιο τρόπο-τη θηριωδία μιας Αντιλαϊκής Πολιτικής, που τηρεί η δεξιά κυβέρνηση της Ν.Δ, καλά εδραιωμένη στο αντιδραστικό θεσμικό πλαίσιο των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στις αντιλαϊκές συνθήκες της Ιμπεριαλιστικής Ε.Ε. (Ευρω-τρομονόμοι, Αντιτρομοκρατικές συμφωνίες κλπ).
Η Κατασταλτική αυτή πολιτική είναι άρρηκτα δεμένη με τη στυγνά αντιλαϊκή πολιτική της Λιτότητας, της Ανεργίας, των Γενικευμένων Ιδιωτικοποιήσεων. Καθρεπτίζει-πολύ παραστατικά- τον κεντρικό πολιτικό στόχο του κεφαλαίου για καθυπόταξη των λαϊκών στρωμάτων και Ισοπέδωση των Πολιτικών Ελευθεριών.
Για το λόγο αυτό η κυβέρνηση της Ν.Δ- ως πιστός υπηρέτης των κεφαλαιοκρατικών συμφερόντων- εξαπολύει ανθρωποκυνηγητό, την περίοδο μάλιστα που διογκώνεται η λαϊκή δυσαρέσκεια και καταγράφεται εντονότατα η λαϊκή διαμαρτυρία στις Κινητοποιήσεις των Εργαζομένων. Κεντρικό της αίτημα είναι να φιμώσει το Λαϊκό Κίνημα τη στιγμή που οι εργαζόμενοι, η νεολαία, τα πλατιά λαϊκά στρώματα οργανώνουν την Αντίστασή τους ενάντια στη Φτώχεια, την Ανεργία, την Ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, την Εμπορευματοποίηση της Υγείας, τη Διάλυση των Κοινωνικο-ασφαλιστικών Κατακτήσεων των Λαϊκού Κινήματος.
ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΒΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ.
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΟ-ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΡΟΥΡΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: