Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η αλληλουχία των γεγονότων στην Κρήτη μετά την δολοφονία του 15χρονου

Κλειστή σήμερα αλλά και αύριο η Νομαρχία Ηρακλείου, το Δικαστικό Μέγαρο, η πρώην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου και το Δημαρχείο, εξ αιτίας φθορών που προκλήθηκαν στα Δημόσια καταστήματα Νομαρχίας και Δικαιοσύνης, μετά την μαθητική πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.
Ελαφρός τραυματισμός προκλήθηκε από τζάμια που έσπασαν, από διαδηλωτές που μπήκαν στο Νομαρχιακό καταστημα,βαν τηλεοπτικού σταθμού υπέστη ζημιές, όπως κι ένα ακόμα όχημα, ενώ στην πρόσκληση της Νομάρχου για συνδρομή, ο Αστυνομικός Διευθυντής φέρεται να απάντησε "για ένα μπουκάλι κάνετε ετσι;" Από το βράδυ της Κυριακής φθορές μετρούν Νομαρχία, και άλλα δημόσια καταστήματα καθώς και 12 υποκαταστήματα Τραπεζών σε Ηράκλειο, και ανάλογες φθορές, έχουν προκληθεί και στα Χανιά.
Στο Ηράκλειο, περί τους 2000 μαθητές διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης πριν ξεκινήσει η ένταση με επίκεντρο το Νομαρχιακό κατάστημα,
Με σύνθημα "χαμός χαμός θα γίνει πανικός εδώ δεν θα περάσει ο τραμπουκισμός" και τους στίχους του Δ. Σαββόπουλου ".. που πας παληκάρι ωραίο σαν μύθος.." η πορεία μαθητών στο Ρέθυμνο.
Κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε ,και μάλιστα λέγεται απο τις μεγαλύτερες των τελευταίων χρόνων, στα Χανιά, ενώ και στον Αγιο Νικόλαο που δεν συνηθίζονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις, πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας για την δολοφονία του Αλέξη.Η νομαρχία Ηρακλείου όπως και άλλες δημόσιες υπηρεσίες θα παραμείνουν κλειστές αύριο.Σε ένδειξη πένθους για τον 15χρονο- έχει προγραμματιστεί και η κηδεία του άυριο- δήλωσε η Νομάρχης. Στις 12.30 έχει προγραμματιστεί και πορεία διαμαρτυράις απο δάσκαλους-νηπιαγωγούς και καθηγητές.
Εν όψει της γενικής απεργιακής κινητοποίησης της Τετάρτης όλο τούτο άραγε είναι τυχαίο; Η ενεργοποίηση του "κοινωνικου αυτοματισμού" και η μετατόπιση της συζήτησης από τα σκάνδαλα, την οικονομική κρίση, στην δολοφονία του Αλέξη, και στη συνέχεια σε ό,τι ακολούθησε,και μάλιστα ως προαναγγελθέντα γεγονότα, προφανώς δεν είναι τυχαία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: