Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Και στην Ιταλία

Είναι και ιταλικό το πένθος για το θάνατος του Ανδρέα Γρηγορόπουλου. Στο διαδίκτυο και από σήμερα και στις πλατείες είναι πολλοί αυτοί που δείχνουν θλίψη και οργή για τη δολοφονία του, λίγο μεγαλύτερου από δεκαπέντε χρονών, νεαρού που σκοτώθηκε από έναν αστυνομικό στην Αθήνα. Ορισμένα προξενεία έγιναν χθες στόχος διαδηλώσεων διαμαρτυρίας - όπως στην Bologna, με μία διαδήλωση του κοινωνικού κέντρου ΤΡΟ ή στο Μιλάνο - ή γράφτηκαν συνθήματα στους τοίχους, όπως έγινε στο Τορίνο. Όμως οι πρώτες διαδηλώσεις προβλέπονται για σήμερα στη Ρώμη, στη Νάπολι και στο Τορίνο.
Στην πρωτεύουσα, οι φοιτητές του Κύματος και η Επανίδυση έχουν καλέσει σε καθιστική διαμαρτυρία στην ελληνική πρεσβεία, στη via Saverio Mercadante 26, στην γειτονιά του Βιοπάρκου, στην οποία ανταποκρίθηκε άμεσα και το Κόμμα των Ιταλών Κομμουνιστών. Επίσης στον Αλέξη θα αφιερωθούν και πολλές φοιτητικές πορείες που οργανώνονται σε σχέση με την γενική απεργία της Παρασκευής 12 Δεκεμβρίου, σε αλληλεγγύη με την ελληνική διαμαρτυρία. Το ραντεβού στο Μιλάνο είναι για τις 9.30 στην πλατεία Cairoli, στη μνήμη "ενός νέου 15 χρονών που διαδήλωνε ενάντια στις εκπαιδευτικές μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης". "Οι φοιτητές είναι ο public enemy και κάποιος αποφάσισε να το πάρει στα σοβαρά, ίσως για να στείλει ένα μήνυμα στους υπόλοιπους - γράφουν οι φοιτητές του Uniriot στο site τους - ποιος ξέρει τι θα πουν οι ιταλικές αστυνομικές διευθύνσεις και οι νομαρχίες. Πράγματι, είναι αναμφίβολο ότι το κλίμα στην Ιταλία έχει αλλάξει και κάποιοι θέλουν τα γκλομπ να χτυπήσουν πιο αποφασιστικά. Ακόμα και σε αυτή την περίπτωση απαντάμε ότι δεν φοβόμαστε και ότι ο Αντρέας είναι αδελφός μας!

Με τα μάτια του στην καρδιά θα είμαστε στο δρόμο στις 12 Δεκεμβρίου για να γενικεύσουμε την απεργία, αλλά επίσης για να ζητήσουμε δικαιοσύνη!"

Δεν υπάρχουν σχόλια: