Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

ΚΑΤΑΔΙΚΗ Γ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Σε 6 μήνες απο 12, μειώθηκε σε δευτεροβάθμιο επίπεδο η ποινή του πρώην Υπουργού Γιάννη Κεφαλογιάννη και σε 3 από 6,του κ. Αρκάδιου Σπανουδάκη για την περίπτωση υπόθαλψης χασισοκαλλιεργητή. Μετά την έκδοση της απόφασης, ο πρώην Υπουργός και πρώην (να θυμίσουμε) σύμβουλος του Πρωθυπουργού δήλωσε:“Η σημερινή απόφαση του δικαστηρίου έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το κοινό αίσθημα του ρεθυμνιώτικου λαού. Η απόφαση είναι συνέχεια της προσπάθειας που είχε αναληφθεί για αμαυρώσουν έναν πάνλευκο πολιτικό βίο, τον οποίο επιβεβαίωνε ο ρεθυμνιακός λαός συνεχώς με την ετυμηγορία του”.
Υπενθυμίζεται ότι σε συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ρεθύμνου για την πάταξη της εγκληματικότητας, είχε καταγγελθεί απο εκπρόσωπο της ΕΙΔΑΣΥΔΕ, ότι πολιτικά πρόσωπα υποθάλπτουν όσους οι διωκτικές αρχές συλλαμβάνουν, αθωώνοντάς τους στην πορεία προς την Δικαιοσύνη. Είχε αναφέρει μάλιστα ότι σε δυο άτομα,εκπροσώπους των διωκτικών αρχών, πολιτικός( φωτογραφίζοντας τον κ Κεφαλογιάννη), είχε παρέμβει για να μην καταθέσουν στο δικαστήριο για την περίπτωση χασισοκαλλιεργητή που είχε συλληφθεί μέσα σε χασισοκαλλιέργεια, με υποσχέσεις παράλληλων ανταλλαγμάτων.
Η καταγγελία αν και είχε κάνει αίσθηση, χρειάστηκε να πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης, μόνον μετά την δημοσιότητα που πήρε η ¨υπόθεση των Ζωνιανών¨.
Και πάντως, μέχρι την πρωτόδικη καταδίκη Κεφαλογιάννη- Σπανουδάκη, υπενθυμίζουμε ότι οι δυο άνδρες υπηρετούσαν κανονικά στα αξιώματα που τους είχαν ανατεθεί.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Θέμα: Καταδίκη Κεφαλογιάννη-Σπανουδάκη και σε δεύτερο βαθμό

Ένοχοι και σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρεθύμνου ο πρώην υπουργός, Γιάννης Κεφαλογιάννης και ο πρώην περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κρήτης, Αρκάδιος Σπανουδάκης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης πέντε μηνών με τριετή αναστολή στον κ. Κεφαλογιάννη, που κρίθηκε ένοχος με το ελαφρυντικό, όμως, του πρότερου βίου για την κατηγορία της απόπειρας υπόθαλψης εγκληματία και ένοχος κατά πλειοψηφία για την προτροπή σε τέλεση πλημμελήματος (ψευδορκία). Μειοψήφησε ο προεδρεύων της έδρας, ο οποίος έκρινε πως έπρεπε ο κ. Κεφαλογιάννης να αθωωθεί.

Σε ό,τι αφορά στον κ. Σπανουδάκη, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης τριών μηνών με τριετή αναστολή, καθώς κρίθηκε ένοχος κατά πλειοψηφία με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου και για τις δύο κατηγορίες (απλή συνέργεια σε προτροπή τέλεσης πλημμελήματος και απλή συνέργεια απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία). Μειοψήφησε ο προεδρεύων της έδρας, ο οποίος έκρινε πως έπρεπε ο κ. Σπανουδάκης να αθωωθεί!

Άρθρο, από την Κρητική Επιθεώρηση!