Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2008

Από την Γερμανία

Αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου, δεκάδες έλληνες που μένουμε στο Βερολίνο, αλλά και ευαισθητοποιημένοι γερμανοί πολίτες, συγκεντρωθήκαμε αυθόρμητα έξω από το ελληνικό Προξενείο και συμπαρασταθήκαμε στην κατάληψη που ήταν σε εξέλιξη. Αφού αυτή έληξε ειρηνικά, συστήσαμε την Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βερολίνου, για να ενημερώσουμε τη βερολινέζικη κοινωνία για την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα:

Στην Ελλάδα η αστυνομία σκοτώνει: σκοτώνει νέους, σκοτώνει μετανάστες, σκοτώνει τσιγγάνους. Στην Ελλάδα η αστυνομία καταπατά ανθρώπινα δικαιώματα: βασανίζει κρατούμενους, χτυπάει διαδηλωτές. Το κράτος παραβιάζει τους ίδιους του τους νόμους και οι υπεύθυνοι δεν τιμωρούνται ποτέ.

Θεωρούμε ότι η εξέγερση του ελληνικού λαού με αφορμή τη δολοφονία σε καμία περίπτωση δεν είναι τυφλή βία. Εκφράζει την αγανάκτηση απέναντι στην οικονομική κρίση, τη φτώχεια, την ανεργία, την εργασιακή ανασφάλεια, την αποδόμηση του κοινωνικού κράτους. Τα κοινωνικά προβλήματα στην Ελλάδα είναι οξύτατα. Κι όταν δεν λύνονται, συσσωρεύουν οργή και αγανάκτηση.

Η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βερολίνου συμπαραστέκεται στον αγώνα του ελληνικού λαού: Την Τρίτη 9/12, την ώρα της κηδείας του Αλέξανδρου συγκεντρωθήκαμε ξανά έξω από το Προξενείο και ενημερώναμε τους περαστικούς. Είμαστε οργισμένοι και αποφασισμένοι να συνεχίσουμε να αποκαλύπτουμε τα εγκλήματα που διαπράττει το ελληνικό κράτος ενάντια στη νεολαία, τους μετανάστες, τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, ενάντια σε όλη την κοινωνία.


Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Βερολίνου
protobouliaberlin@googlegroups.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: