Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΣΤΟ ΙΤΕ Ο ΓΑΠ αλλά ΟΧΙ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Tο Ίδρυμα Τεχνολογίας και Ερευνάς της Κρήτης, όπου ενημερώθηκε από το επιστημονικό προσωπικό και ξεναγήθηκε στα επιμέρους τμήματά του, επισκέφτηκε χθες ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου. Σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, συνεχάρη το Ίδρυμα και τόνισε ότι αυτό που είδε ο ίδιος αποδεικνύει ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, αυτή της έρευνας, της καινοτομίας, της δημιουργίας, η Ελλάδα της αξίας. Ο τόπος, πρόσθεσε, δείχνει ότι έχει πολύ περισσότερες δυνατότητες από αυτές που νομίζουμε και ανέλαβε τη δέσμευση ως Κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ να επενδύσει σημαντικά στην Ελλάδα της αισιοδοξίας και της αξιοπρέπειας, ενισχύοντας με 7% επί του ΑΕΠ την παιδεία και την έρευνα.
Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφτηκε και τραυματία τροχαίου στο δρόμο καρμανιόλα προς τη Μεσαρά, όπου έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος το μεσημέρι της Κυριακής.
Δεν επισκέφτηκε το δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου, αν και η μέρα συνέπιπτε με επαφές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο καιτην συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Α. Αλαβάνου στη Βουλή για το θέμα. Αλλά ήταν, θα πείτε, ημέρα επαφών εκπροσώπων άλλων κομμάτων και όχι του ΠΑΣΟΚ.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μήπως θα μπορούσε να κάνει κάτι πιο άμεσα; Μια παρέμβαση στη Βουλή για παράδειγμα στην ώρα του πρωθυπουργού για τις ελλειπής χρηματοδοτήσεις του Ιδρύματος; Για την απαξίωση της έρευνας, και των ερευνητών του; Μήπως να απολογούνταν για τον διαμοιρασμό των Ινστιτούτων του επί ημερών διακυβέρνησης επί ΠΑΣΟΚ; Βολεύει κιόλας, αφού θα τα έβαζε με τον Ε. Βενιζέλο που ήταν ο πρωτεργάτης του εγχειρήματος της απόσχισης, και του Ν. Χριστοδουλάκη που επεχείρησε κάτι ανάλογο.
Θα πείτε εδώ δεν είχε χρόνο να δει το θέμα του δικαστικού μεγάρου και την κατάληψη με θέμα το αίτημα ίδρυσης Εφετείου. Κάποιοι δεν τον πήγαν, κάποιοι δεν θέλουν, κάποιοι σέρνονται στο θέμα με ήξεις αφίξεις. Αλλά ο ίδιος αφού είχε δει αντιπροσωπεία στην Αθήνα και είχε ταχθεί υπέρ του θέματος θα μπορούσε εμπράκτως να περάσει και μερικές ώρες στην κατάληψη... Γιατί δεν το έκανε. Το βρήκε πολύ ακτιβίστικο, ή πολύ κόντρα στα στελέχη του που πρώτα δηλώνουν σύντροφοι και μετά πολίτες;

Ανώνυμος είπε...

Βρε μήπως να τους μαυρίσουμε όλους όσοι μας δουλεύουν ψιλό γαζί για το θέμα. Αρκετά δεν τους ανεχτήκαμε;