Τρίτη 28 Οκτωβρίου 2008

Περί της ΚΕΔ της Ν.Α. Ηρακλείου και της Βάσης Γουρνών

Μια ακόμα ερώτηση για το θέμα που υφίσταται με την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου, και μέρος της περιουσίας της πρώην Αμερικανικής Βάσης των Γουρνών έρχεται στη Βουλή, αυτήν τη φορά απο τον Β. Κεγκέρογλου. Οι όποιες απαντήσεις δοθούν, θα έχουν ενδιαφέρον.
Ενδιαφέρον θα έχει όμως και μια απάντηση: Γιατί δεν καταγγέλλεται από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου, το μνημόνιο που έχουν υπογράψει η ίδια η Ν.Α. και ο Δήμος Γουβών (σε προηγούμενη θητεία αλλά που ισχύει ακόμα και καθοδηγεί το σήμερα), και η ΚΕΔ για τηναξιοποίηση της συγκεκριμένης έκτασης. Οσες αποφάσεις και αν έχει πάρει το Ν.Σ. αφού το μνημόνιο δεν έχει καταγγελθεί δεν παραμένει εν ισχύ; Στο ερώτημα τώρα του Βουλευτή:

Ο Βουλευτής Ηρακλείου Βασίλης Κεγκέρογλου κατέθεσε νέα ερώτηση προς τον Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών σχετικά με την αποτελεσματική αξιοποίηση της πρώην Βάσης Γουρνών από τους αναπτυξιακούς φορείς. Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ) σύμφωνα με δηλώσεις του Υφυπουργού κ. Μπέζα ετοιμάζεται να προβεί σε διαγωνισμό για να παραχωρήσει σε ιδιώτες, δημόσια ακίνητα και μεταξύ αυτών 460 στρέμματα από την έκταση της πρώην βάσης Γουρνών, που σύμφωνα με αυτά που έχουν γίνει γνωστά μέχρι τώρα φαίνεται ότι θα ωφεληθεί μόνο η κερδοφορία του ιδιώτη.
Το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε να ζητήσει από το Υπουργείο και την ΚΕΔ την ματαίωση κάθε διαδικασίας για παραχώρηση της έκτασης σε ιδιώτες καθώς επίσης αποφάσισε, μετά από προτάσεις όλων των φορέων, συγκεκριμένες χρήσεις και δράσεις στο πλαίσιο της δημιουργίας Πάρκου Ειρήνης και Ανάπτυξης.
Η ΚΕΔ μετά από 13 χρόνια αδράνειας οφείλει να παραχωρήσει και την έκταση 460 στρεμμάτων στην Αυτοδιοίκηση και τους αναπτυξιακούς φορείς αφού από μια απλή επίσκεψη στο χώρο αποδεικνύεται ότι οι εκτάσεις που κράτησε η ΚΕΔ παρουσιάζουν εικόνα ερήμωσης και εγκατάλειψης ενώ οι εκτάσεις και τα ακίνητα που δόθηκαν κατά καιρούς σε αναπτυξιακούς φορείς έχουν αξιοποιηθεί και λειτουργούν προς όφελος των πολιτών και της ανάπτυξης.
Επειδή ακριβώς η ΚΕΔ απέτυχε τόσα χρόνια να αξιοποιήσει το χώρο

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Σε ποιες ενέργειες θα προβεί προκειμένου να ματαιωθεί η διαδικασία παραχώρησης στους ιδιώτες της πρώην βάσης Γουρνών;
Αν προτίθεται να παραχωρήσει την έκταση στους αναπτυξιακούς φορείς της περιοχής προς όφελος της τοπικής κοινωνίας αλλά και των επισκεπτών του νησιού σύμφωνα με τις προτάσεις του Νομαρχιακού Συμβουλίου Ηρακλείου;

Δεν υπάρχουν σχόλια: