Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008

Μέτρα για τα θανατηφόρα

Το σοβαρό πρόβλημα των θανατηφόρων τροχαίων περιστατικών στο νομό Ηρακλείου, έφερε στη Βουλή με Ερώτησή του προς τον Υπ.Μεταφορών, ο βουλευτής Ηρακλείου κ.Μανόλης Σοφ. Στρατάκης.
Ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτηση το θανατηφόρο τροχαίο ατύχημα που έλαβε χώρα σε ένα από τα πλέον γνωστά σημεία «θανάτου» στο οδικό δίκτυο Ηρακλείου-Μεσσαράς, με θύμα ένα νέο 18 χρονών και ένα συνομήλικό του συνεπιβάτη, βαριά τραυματία.
Ο φόρος αίματος είναι ιδιαίτερα βαρύς για τους νέους ανθρώπους στο Νομό Ηρακλείου, καθώς μόλις σε ένα σαρανταοκτάωρο σημειώθηκε μπαράζ τροχαίων ατυχημάτων με ένα νεκρό και πολλούς τραυματίες.
Ο κ.Στρατάκης επισημαίνει οτι πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα προκείμενου να σταματήσει αυτή η μάστιγα των θανατηφόρων τροχαίων περιστατικών στο νομό καθώς και οτι με επανειλημμένες ερωτήσεις, έχει επισημάνει τη άμεση ανάγκη λήψης μέτρων που θα αντιμετωπίσουν το σοβαρό αυτό πρόβλημα (Επίκαιρες Ερωτήσεις 1003/3-6-08 και 1030/10-6-08, ενόψει και της νέας τουριστικής περιόδου που ξεκινούσε, η οποία εκ των πραγμάτων επιβάρυνε την κίνηση στους δρόμους, χωρίς ωστόσο να συζητηθούν λόγω κωλύματος του Υπουργού).
Ο βουλευτής καταλήγει, ερωτώντας τον κ.Υπουργό, ποιά μέτρα προτίθεται να λάβει για να αντιμετωπιστεί η μάστιγα των θανατηφόρων τροχαίων περιστατικών στο Νομό Ηρακλείου, με θύματα τις περισσότερες φορές νέους ανθρώπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: