Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

Εκδηλώσεις με νόημα;

Στα πλαίσια των 90χρονων του ΚΚ.Ε., η Κομματική Οργάνωση Εκπαιδευτικών του κόμματος, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα το ρόλος του Κομμουνιστή Εκπαιδευτικού. Σημειώνουν μάλιστα, ότι :Στην μακρόχρονη ιστορία αγώνων και θυσιών του Κόμματος για τη λαϊκή Παιδεία ξεχωρίζουν τα φωτεινά παραδείγματα των Δημήτρη Γληνού, Ρόζας Ιμβριώτη, Έλλης Αλεξίου, των διακεκριμένων δασκάλων της Κρήτης Βαγγελιώς Κλάδου, Σοφίας Μαυροειδή – Παπαδάκη, Μαρίας Λιουδάκη ,και του δασκάλου Νίκου Βασιλάκη. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Οκτώβρη 2008 και ώρα 7:00 μ.μ. στην αίθουσα «Ανδρόγεω» του δήμου Ηρακλείου.
Οι νεολαίοι του ΠΑΣΟΚ, λένε επίσης μερικά ενδιαφέροντα:Τι λένε ακριβώς; ζούμε σε μία εποχή που η πολιτική απαξιώνεται καθημερινά στα μάτια των πολιτών. Η πλειοψηφία των νέων στέκονται αδιάφορα απέναντι στην πρόκληση της συμμετοχής τους στα κοινά, αφήνοντας το μέλλον τους στα χέρια των άλλων. Σε μία εποχή που οι ιδέες και τα οράματα δίνουν την θέση τους στο "βόλεμα" και το "κονέ" εκείνοι, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ δηλαδή, δηλώνει παρούσα. Η Νεολαία ΠΑ.ΣΟ.Κ. με τους διαχρονικούς της αγώνες και αξίες δίνει την μάχη μαζί με τους νέους για να κάνουμε την συμμετοχή προσφορά για το κοινωνικό σύνολο. Δίνει δηλαδή, την μάχη για να κάνουμε τις συλλογικές δράσεις ανάγκη για την Νεολαίας. Ετσι, το Δημοτικό Δίκτυο της Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ. Νοτίων Συνοικιών Ηρακλείου καλεί τους νέους και όσους αισθάνονται νέοι σε ένα διάλογο για την πολιτική και την ενασχόληση με τα κοινά. Καλεί τους νέους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους μαθητές σε ένα διάλογο ουσίας. Και να συνδιαμορφωθεί άποψη, με αφορμή εκδήλωση με θέμα:"Νέοι και Πολιτική".
Η εκδήλωση θα γίνει την Πέμπτη 16/10/2008, ώρα: 18:30, στο Αμφιθέατρο Α, στην Πανεπιστημιούπολη Λεωφόρου Κνωσού. Ομιλητές:θα είναι «Νέοι και Αυτοδιοίκηση» Ραψομανίκης Γιάννης μέλος Εθνικής Αντιπροσωπίας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ. πρώην μέλος Δ.Σ. ΝΟ.ΣΥ.Ν. Ηρακλείου «Νέοι και Εργατικά Συνδικάτα» Πούπκος Ιωάννης Γραμματέας Νέας Γενιάς Γ.Σ.Ε.Ε.
• «Νέοι και Φοιτητικός Συνδικαλισμός»Πανακούλιας Χάρης Υπεύθυνος Οργανωτικού Π.Α.Σ.Π. Πανεπιστημίων «Προτάσεις Νεολαίας ΠΑ.ΣΟ.Κ.» Πανταζής Κώστας Γραμματέας Ν. ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Και το καλύτερο για το τέλος:
Την προσεχή Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 πραγματοποιείται η εκδήλωση του Επιμελητηρίου Ηρακλείου με ομιλητή τον τέως Πρωθυπουργό κ. Κώστα Σημίτη και θέμα: «Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΡΙΣΗ ΚΑΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»
Η πρωτοβουλία του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, μέλους του Enterprise Europe Network, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια προσδιορισμού και καθορισμού μιας βιώσιμης και ολοκληρωμένης αναπτυξιακής προοπτικής για τον νομό Ηρακλείου και την περιφέρεια της Κρήτης γενικότερα. Η εκδήλωση καθίσται εξαιρετικά επίκαιρη λόγω των συνεχώς μεταβαλλόμενων οικονομικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο.
Ο κ. Σημίτης αποδέχθηκε την πρόσκληση του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Νικήτα Δολαψάκη, ο οποίος σε επιστολή του προς τον τέως Πρωθυπουργό, εξήρε την επιστημονική του επάρκεια, την ακαδημαϊκή του γνώση και την πολιτική του εμπειρία, τονίζοντας ότι η παρουσία του στην εκδήλωση θα συμβάλει στην εξαγωγή πολύτιμων συμπερασμάτων.
Η εκδήλωση είναι ανοικτή για το κοινό και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα ΜΙΝΩΣ του Ξενοδοχείου ΑΤΛΑΝΤΙΣ στις 6.30 το απόγευμα.
Αλλά το πιο ουσιαστικό φαίνεται κατά την ταπεινότητά μας ότι είναι η ακόλουθη εκδήλωση για το περιβάλλον, που οργανώνει ο Δήμος Νίκος Καζαντζάκη στο Μεταξοχώρι. Η πρόσκληση της εκδήλωσης έχει ως εξής:

Ο Δήμος «Ν. Καζαντζάκης» συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις για το περιβάλλον που πραγματοποιεί στα πλαίσια του έτους Περιβάλλοντος με τίτλο «Μέρες Περιβάλλοντος» πραγματοποιεί την Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2008 και ώρα 7.00μ.μ. στο Μεταξοχώρι τη δεύτερη εκδήλωση .Το πρόγραμμα έχει ως εξής :
Έναρξη :ώρα 7.00μ.μ.
Ομιλίες:
• «Η κτηνοτροφία , η ορθολογική διαχείριση βοσκότοπων και η προστασία του περιβάλλοντος»
Αλέκος Στεφανάκης, Διδάκτωρ Κτηνιατρικής

• « Καλλιέργεια κτηνοτροφικών φυτών-Δυνατότητες αξιοποίησης καλλιεργούμενων εκτάσεων για την κτηνοτροφία»
Γιώργος Γεωργουλάκης, Γεωπόνος Φυτοτεχνίας-Μελετητής

Την εκδήλωση θα κλείσει η μουσική ομάδα νέων του Δήμου με έντεχνη και παραδοσιακή μουσική. Συμμετέχουν οι: Νικόλας Καράτζης (λύρα-τραγούδι), Μιχάλης Κονταξάκης(μαντολίνο), Μηνάς Μπαμπάτσης(λαούτο), Δημήτρης Πνευματικός (κιθάρα-τραγούδι),Άννα Παπαστεφανάκη(κρουστά)

Δεν υπάρχουν σχόλια: