Μεγάλες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία ασθενών λόγω ελλείψεων προσωπικού στο ακτινολογικό εργαστήριο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου. Μάλιστα, την έντονη αγωνία τους εκφράζουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, καθώς υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και ταλαιπωρία των ασθενών λόγω ελλείψεων στο ακτινολογικό εργαστήριο του νοσοκομείου.
Επειδή οι μεγάλες ελλείψεις προσωπικού οδηγούν σε μεγάλες καθυστερήσεις τόσο των ραντεβού, όσο και στην γραμματειακή διεκπεραίωση των εξετάσεων.
Επειδή το ακτινολογικό εργαστήριο του ΠΑΓΝΗ περιλαμβάνει παράλληλα τον αξονικό και μαγνητικό τομογράφο, με αποτέλεσμα οι ελλείψεις σε προσωπικό να κάνει ιδιαίτερα δυσχερή την εξυπηρέτηση των ασθενών.
Επειδή παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις μου για την άμεση αντιμετώπιση των σοβαρών αυτών προβλημάτων, που σύμφωνα με τους εκπροσώπους των εργαζομένων θέτουν σε κίνδυνο την ομαλή λειτουργία του νοσοκομείου, δεν έχει δοθεί λύση, Ο μανόλης Στρατάκης, ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό:
Πότε προτίθεται να καλύψει με το απαιτούμενο προσωπικό τα κενά που υπάρχουν στο ακτινολογικό εργαστήριο του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις τόσο στα ραντεβού όσο και στην γραμματειακή διεκπεραίωση των εξετάσεων.
Στο μεταξύ, το συγκεκριμένο δεν είναι και το μόνο πρόβλημα στο ΠΑΓΝΗ. Μεγάλες ελλείψεις και ταλαιπωρία συναντούν και οι καρκινοπαθείς στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου.
Στην απάντηση της 4297/11-1-08 Ερώτησής του Μανόλη Στρατάκη, σχετικά με το σοβαρό αυτό ζήτημα αναφέρεται ρητά ότι, «Η Πανεπιστημιακή Παθολογική-Ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ είναι από τις πλέον δραστήριες του Νοσοκομείου. Αναπτύσσει έντονη δραστηριότητα στην εφαρμογή νέων καινοτόμων θεραπειών, νέων φαρμάκων για την αντιμετώπιση του καρκίνου, ενώ παράλληλα αναπτύσσει έντονη ερευνητική δραστηριότητα, η οποία είναι γνωστή διεθνώς. Για τους λόγους αυτούς στην Παθολογική Ογκολογική κλινική του ΠΑΓΝΗ προσέρχονται ασθενείς όχι μόνο από ολόκληρη την Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα. Ως αποτέλεσμα, η κλινική έχει κάλυψη».
Επίσης αναφέρεται ότι, «Λόγω του ιδιαίτερα μεγάλου όγκου ασθενών, επίκειται περαιτέρω στελέχωση» και «Τέλος, θα πρέπει να σημειωθεί ότι καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα περαιτέρω ανάπτυξης της κλινικής λόγω ανεπάρκειας χώρων, έχει προβλεφθεί η μεταφορά της κλινικής σε μεγαλύτερο χώρο μετά την ανάπτυξη του 4ου Κτιρίου του ΠΑΓΝΗ».
Επειδή παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις του Βουλευτή, και την αγανάκτηση των ασθενών και του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, δεν γίνεται καμιά απολύτως προσπάθεια αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού ζητήματος από το Υπουργείο, καθώς όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων οι συνθήκες που επικρατούν πλέον είναι τριτοκοσμικές.
Επειδή το μόνο το οποίο κάνει από την πλευρά του το Υπουργείο είναι να επιβεβαιώνει την κατάσταση που επικρατεί χωρίς ωστόσο να προβαίνει στην αντιμετώπιση των σοβαρών προβλημάτων που υπάρχουν, ο Βουλευτής, ξαναρωτά τον κο Αβραμόπουλο: Πότε προτίθεται να καλύψει με το απαιτούμενο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό τα κενά που υπάρχουν στο τμήμα Ογκολογίας του Περιφερειακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου, καθώς και να αντιμετωπίσει άμεσα τα προβλήματα που υπάρχουν στις υλικοτεχνικές υποδομές.
Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2008
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου