Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2008

ΗΞΕΙΣ ΑΦΙΞΕΙΣ Ο ΧΑΤΖΗΓΑΚΗΣ

Περί βεντέτας που θα πυροδοτηθεί αν αποφασιστεί η ίδρυση Εφετείου στο Ηράκλειο, έκλανε λόγ στη Βουλή ο Υπουργός Δικαιοσύνης Σ. Χατζηγάκης, ενώ διάβασε και γραπτή δήλωση με την οποία το θέμα θα προωθηθεί ύστερα απο διαβούλευση. Αυτά το απόγευμα στη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Προέδρου της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνου. Το πρωί σε δηλώσεις του, έκανε λόγο προς εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, ότι θα προωθηθούν τα Εφετεία Ηρακλέιου, Μυτιλήνης, Αγρινίου και Χαλκίδας μαζί.
Ψιλό γαζί μας δουλεύετε κε Υπουργέ ήταν η απάντηση του Λ. Αλαβάνου, που υποστήριξε ότι θα πρέπει ναλύσει το πρόβλημα, όχι με βηάση τα κομματικά συμφέροντα, φοβούμενος ότι η Ν.Δ θα χάσει βουλευτές απο το Ηράκλειο ή από τα Χανιά αλλά βάση αρχών.
Οι Δικηγόροι συνεχίζουν την κατάληψη και θα έχουν συνέχεια της Γενικής τους Συνέλευσης την Τετάρτη.
Το γραφείο Κρήτης του Κ.Κ.Ε εξάλλου σε ανακοίνωσή του στηρίζει ότι τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα όπως και αυτά του χώρου της δικαιοσύνης, μπορούν να βρουν ριζική αντιμετώπιση στα πλαίσια μιας άλλης πολιτικής που φέρνει ριζικές αλλάγές παντού, μέχρι το επίπεδο της πολιτικής εξουσίας. Για να λειτουργήσει η δικαιοσύνη ως λαϊκός θεσμός, πρέπει υποστηρίζει το Κ.Κ.Ε να υπάρξει λαϊκή εξουσία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: